Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρεμιέρα αύριο Σάββατο στον Άλιμο για το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας. Εκατό αθλητές κι αθλήτριες στις βάρκες

 

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου (καφέ AKANTHUS) το σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου.

Περίπου 100 αθλητές κι αθλήτριες από όλα τα σημεία της Ελλάδας θα πάρουν μέρος σε αυτή τη νέα διοργάνωση που ξεκίνησε πέρυσι την επίσημη παρουσία της στο καλεντάρι της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  από την Αγία Τριάδα της Θεσσαλονίκης.

Ένα νέο είδος κωπηλασίας που αποκτά τη δική του δυναμική όσο περνάει ο καιρός αφού θα αποτελέσει Ολυμπιακό άθλημα από το 2028 στο Λος Άντζελες όπως έχει εξαγγείλει η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία.

«Κάθε χρόνο προσβλέπουμε και στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Παράκτιας Κωπηλασία και του αντίστοιχου Πανελληνίου πρωταθλήματος αφού θα μας απασχολήσει με την ένταξή της στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων σε λίγα χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας που ως επικεφαλής της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας μαζί με τον επίσης οικοδεσπότη ΕΝΟΑ διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα νερά του Αλίμου στην Αττική. «Οι αγώνες και φέτος γίνονται σε μια ιδανική τοποθεσία , στον Άλιμο κοντά στην έδρα του συνδιοργανωτή και ιστορικού ΕΝΟΑ και προσβλέπουμε σε πολύ ωραίο θέαμα που θα μπορούν να παρακολουθήσουν και απλοί πολίτες που δεν ασχολούνται με την κωπηλασία αφού η πρόσβαση είναι ελεύθερη για το κοινό και η περιοχή είναι από τις πιο δημοφιλείς του παραλιακού μετώπου της Αθήνας» κατέληξε .

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30 στις εγκαταστάσεις του ΕΝΟΑ που θα βρείτε σε ΑΥΤΗ την τοποθεσία θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη όπου θα δοθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα.

Το Σάββατο το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει στις 08:00 ενώ την Κυριακή οι ημιτελικοί στις 09:00 και οι τελικοί στις 11:00. Όλο το μέχρι στιγμής ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.