Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Φινάλε με δυο 6ες θέσεις στο Ράτσιτσε

 

Με την κατάκτηση της 6ης θέσης ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Ράτσιτσε της Τσεχίας ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ και οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης (ΦΩΤΟ) στον τελικό του διπλού σκιφ.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του που ξεκίνησαν πολύ δυνατά την κούρσα και πήρε την 6η θέση με 7:10.64. Το χρυσό κατέκτησε ο Γερμανός Ζίντλερ με 6:48.67, το ασημένιο ο Ολλανδός Τέελαρ (6:50.12) και το χάλκινο ο Βρετανός Τόμας (6:51.44).

Αντίστοιχη θέση και για τους Παλαιοπάνο-Καλανδαρίδη στο τελικό του διπλού σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6:32.78 ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Γαλλίας με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Μπουσερόν-Αντροντιά που τερμάτισε σε 6:09.34.

Τέλος την 3η θέση στον τελικό Γ του διπλού των γυναικών κατέλαβαν οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα  και με χρόνο 7:13.09 κατετάγησαν 15ες στη γενική.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ράτσιτσε με ένα ασημένιο μετάλλιο , αυτό του Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ βαρών και πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς.