Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στη μάχη της προολυμπιακής ρεγκάτας του Βαρέζε τα ελληνικά κουπιά

 

Με στόχο να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παρουσία τους στους τελικούς ρίχνονται από αύριο Δευτέρα 5/4 στη μάχη της Ευρωπαικής προολυμπιακής ρεγκάτας πρόκρισης που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα.   

Στην 1η προκριματική σειρά του σκιφ γυναικών , στις 11:20 ώρα Ελλάδας, θα αγωνιστεί η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2020 στις γυναίκες και χρυσή στις U23 Αννέτα Κυρίδου μαζί με τις Μπενούτ Λιάτ (Ισραήλ), Κλάεσον (Σουηδία), Άρσιτς (Σερβία), Μπερτους (Ουγγαρία), Γιανσον (Εσθονία).Μόνο η πρώτη σφραγίζει εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό , οι υπόλοιπες συνεχίζουν στον επαναληπτικό.

 

 

Στο σκιφ των ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος που ήταν 5ος στο περσινό ΕυρωπαΪκό θα πάρει μέρος στη 2ηπροκριματική σειρά στις 11.41 ώρα Ελλάδας μαζί με τον νεαρό Βέλγο Λεμελίν, τον Αυστριακό Ρεμ, τον Ρώσο Βιαζόβκιν και τον Κύπριο Αλέξανδρο Ζησιμίδη . Οι τρείς πρώτοι προκρίνονται στα ημιτελικά οι υπόλοιποι θα τρέξουν επαναληπτικό το απόγευμα (17:00).

 

 

Στην 2η προκριματική σειρά στις 12:02 ώρα Ελλάδας θα πάρει μέρος το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Μαζί και δυο ακόμα πληρώματα , της Ουκρανίας με τις Σερμπίνια-Ζαλίνσκα και της Αυστρίας με τις Καβαλάρ-Αλτενχουμπερ. Η νικήτρια περνάει απευθείας τελικό , τα υπόλοιπα επαναληπτικό.

 

Το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Σταύρο Σουλαρίκα θα πάρει μέρος στη 2η προκριματική σειρά στις 12:16 ώρα Ελλάδας  μαζί με τα πληρώματα της Αρμενίας (Μ.Μιρζουιάν-Α.ΜΙρζουιάν), της Ουγγαρίας (Ζάμπο-Φούρκο), της Ουκρανίας (Κμάρα-Κοβάλοφ) και της Τουρκίας (Γκοκ-Ουνσάλ). Οι δυο πρώτοι πάνε απευθείας στον μεγάλο τελικό οι υπόλοιποι επαναληπτικό.

  

 

Τη Τρίτη έχουν προγραμματιστεί οι επαναληπτικοί, πλην του σκιφ ανδρών που θα διεξαχθούν αύριο το απόγευμα (17:00) και οι ημιτελικοί και την Τετάρτη όλοι οι τελικοί.