Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Βασίλης Πολύμερος: "Να απολαύσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες"

 

Ο Βασίλης Πολύμερος είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το 2004 στην Αθήνα μαζί με τον Νικο Σκιαθίτη έγραψαν ιστορία κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο θεσμό ενώ το 2008 στο Πεκίνο το επανέλαβε κατακτώντας μαζί με τον Δημήτρη Μούγιο ακόμα ένα μετάλλιο και μάλιστα αυτή τη φορά πιο λαμπερό αφού κέρδισε το ασημένιο.

Έτσι, με 4 Ολυμπιάδες και 2 μετάλλια στο βιογραφικό του είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τις ελληνικές συμμετοχές στο Τόκιο     

Θα ήθελες να αγωνιζόσουνα σ αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες ;

Αν είχα προετοιμαστεί για χρόνια όπως σχεδόν όλοι οι αθλητές που πάνε στους Ολυμπιακούς, ναι θα ήθελα να αγωνιστώ κάτω απο οποιοδήποτε συνθήκες.

Θεωρείς ότι είναι μια ευκαιρία αυτοί οι αγώνες για διάκριση για πληρώματα που δεν ανήκουν στα φαβορί ;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Οι καλά προπονημένοι αθλητές ξέρουν τι θα κάνουν. Ο παράγοντας τύχη είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά.

Τι θα συμβούλευες τους Έλληνες αθλητές που μετέχουν

Να απολαύσουν πάνω από όλα αυτή την μεγάλη γιορτή, όσο μπορούν βέβαια λόγω των αυστηρών μέτρων κατα του Κορωναίου και να παλέψουν όπως το έχουν κάνει πολλές φορές τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες.

Τι πιστεύεις ότι μπορούν να πετύχουν;

Πιστεύω ότι και τα τρία πληρώματα μας είναι ικανά να περάσουν στον μεγάλο τελικό των αγωνισμάτων τους και από εκεί και πέρα όλα μπορούν να συμβούν.

Καλή επιτυχία!!