Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ελληνικός θρίαμβος με δυο μετάλλια ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Αύριο η σειρά των Ντούσκου, Αναστασιάδου.Απευθείας από την ΕΡΤ3

 

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιο κι ενός χάλκινου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας.   

Ιστορικές στιγμές για δυο ελληνικά πληρώματα σήμερα στο Μπλεντ όπου κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια στα αγωνίσματά τους μετά από 11 χρόνια.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερματίσουν  στη 2η θέση με χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα  από το μακρινό 2012 στο Βαρέζε όταν και τότε οι Γιαζιτζίδου-Τσιάβου είχαν κατακτήσει το ασημένιο και 7ο συνολικά (5 χρυσά-2 ασημένια) στα διπλό ελαφρών των γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6:55.30

«Είμαστε πολύ χαρούμενες καταφέραμε κάτι που πιστέψαμε. Σε κάθε κούρσα καταθέσαμε την ψυχή μας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο» τόνισε λαχανιασμένη η Ζωή Φίτσιου    

Λίγα λεπτά μετά η γαλανόλευκη θα ξανανέβαινε στον ιστό των νικητών προς τιμήν των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών τερμάτισαν στην 3η θέση μετά από πολύ μεγάλο συναγωνισμό χάνοντας ουσιαστικά το ασημένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Και σε αυτό το αγώνισμα η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 στο Βαρέζε όταν οι Μαγδανής-Γιάνναρος είχε πάρει το χρυσό. Έτσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα Ευρωπαϊκά φτάσαμε τα έξι μετάλλια 3 χρυσά , 2 ασημένια κι 1 χάλκινο. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία με 6:13.81.

Αύριο η σειρά του Στέφανου Ντούσκου και της Ευαγγελίας Αναστασιάδου

Πλέον με τα δυο αυτά μετάλλια η Ελλάδα φτάνει τα 36 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών από το 2007 και μετά εκ των οποίων 21 χρυσά, 11 ασημένια και 4 χάλκινα. Ένας αριθμός όμως που μπορεί να αυξηθεί αφού σήμερα έχουμε δυο ακόμη τελικούς στο σκιφ ελ βαρών των γυναικών με την Ευαγγελία Αναστασιάδου να έχει πάρει από τα προκριματικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 12:01 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και τον Στέφανο Ντούσκο που σήμερα στον ημιτελικό του σκιφ ανδρών τερμάτισε στη 2η θέση και  σφράγισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής (14:25 ώρα Ελλάδας) όπου θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο.

Αντίθετα η Ευαγγελία Φράγκου δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του σκιφ γυναικών , πήρε την 6η θέση και θα αγωνιστεί στον τελικό Β (11:28 ώρα Ελλάδας). Νωρίς αύριο το πρωί (10:25 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί και ο τελικός Γ της Δικώπου ανδρών με τη συμμετοχή των αδελφών Μπουκουβάλα Ζήση και Δημήτρη.

Και αύριο Κυριακή τους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα μεταδώσει απευθείας (11:45-15:00) από το Μπλέντ της Σλοβενίας η ΕΡΤ3          

 

Ο Τζιάνι Ποστολιόνε με τους τέσσερις μεταλλιούχους