Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Τέσσερις τελικοί για τα ελληνικά πληρώματα με το καλημέρα στη Γαλλία

 

Την συμμετοχή τους σε τέσσερις τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που ξεκίνησε σήμερα στη Μπριβ της Γαλλίας εξασφάλισαν με το καλημέρα τα ελληνικά πληρώματα. Ακόμη δυο θα διεκδικήσουν τη πρόκρισή τους μετέχοντας στα ημιτελικά ενώ δυο ακόμα πληρώματα που πέρασαν από τους επαναληπτικούς θα αγωνιστούν στους τελικούς Β των αγωνισμάτων τους.

Ποιο αναλυτικά απευθείας στους τελικούς πέρασαν :Το διπλό σκιφ των Νεανίδων με τις  Σοφία Δαλίδου- Γαβριέλα Λιώλιου (φωτό) που πήραν τη 1η θέση στη προκριματική σειρά τους και το μοναδικό εισιτήριο που οδηγούσε στο τελικό, η τετράκωπος άνευ νεανίδων με τις Σωτηρία Μιχαηλίδη-Ευθυμία Κουκλουμπέρη-Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου που πήραν επίσης τη 1η θέση στη σειρά τους, το αντίστοιχο πλήρωμα των εφήβων με τους  Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης-Βασίλης Κουτσελίνης-Αριστοτέλης- Ευάγγελος Λάππας-Στέφανος Δημητρίου που ήταν 2οι στη σειρά τους ενώ ως 2ο πέρασε και το τετραπλό σκιφ των  νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Νεφέλη Ντάρα-Σωτηρία Άνγκου.

Από την διαδικασία του ημιτελικού θα προσπαθήσουν  να φτάσουν στο τελικό ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης που ήταν 1ος στη σειρά του αλλά η διαδικασία δεν έδινε σε κανέναν πρόκριση απευθείας σε τελικό όπως και το διπλό σκιφ των εφήβων όπου οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου ήταν επίσης πρώτοι στη σειρά τους.

Τέλος στους Τελικούς Β θα αγωνιστούν η δίκωπος των εφήβων με τους Δημήτρη Κούτρα-Βασίλη Κωστούλα που ήταν 4οι στον επαναληπτικό όπως και το τετραπλό των εφήβων με τους Χαράλαμπο Χατζηαυγουστίδη-Κωνσταντίνο Καραγιάννη-Αντώνη Ντίκο-Αριστείδη Καλαντίδη που επίσης πήραν τη 4η θέση στον επαναληπτικό.

Αύριο Κυριακή οι Ημιτελικοί θα ξεκινήσουν στις 10:00 ώρα Ελλάδας , οι Τελικοί Β στις 12:35 και οι μεγάλοι τελικοί στις 13:52 ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 16:00.