Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Σφράγισαν τέσσερις τελικούς τα γαλανόλευκα κουπιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης.Όλες οι ώρες των αυριανών αγώνων

 

Το δικό τους αποτύπωμα άφησαν τα ελληνικά πληρώματα κατά τη σημερινή 2η μέρα του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Λουκέρνης αφού τα τέσσερα από τα πέντε κατάφεραν να πάρουν εισιτήρια πρόκρισης για τους μεγάλους τελικούς της Κυριακής σε μια διοργάνωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους κωπηλάτες του πλανήτη αφού αποτελεί την πρόβα τζενεράλε πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στον ημιτελικό της δικώπου των γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου κάνοντας μια κούρσα σα να είναι χρόνια μαζί , παρότι είναι μόλις η δεύτερη τους, πήραν τη 2η θέση με χρόνο 7:18.71 και σφράγισαν τη παρουσία τους στον πρώτο κοινό τους επίσημο τελικό.

Με την άνεση της εμπειρία του αγωνίστηκε ο Στέφανος Ντούσκος (φωτό) στον ημιτελικό του σκιφ ανδρών με 6:56.94 για να εξασφαλίσει από νωρίς σχετικά τη 2η θέση και βέβαια την παρουσία του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Εξαιρετική εμφάνιση και για το επίσης πολύ νέο πλήρωμα αυτό του διπλού ελ βαρών των γυναικών όπου οι Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού μπήκαν σφήνα σε πολύ έμπειρα πληρώματα και προκρίθηκαν ως 2ες από τον ημιτελικό τους με 6:57.06.

Η τελευταία χρονικά πρόκριση σε τελικό ήταν αυτή του διπλού ελαφρών ανδρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή, οι οποίοι επίσης μετρούν λίγες κοινές παρουσίες στη βάρκα, να παίρνουν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο τελικού από τη σειρά τους με χρόνο 6:15.26 αν και ήταν πιο κοντά βάση χρόνου στη 2η θέση παρά στην 4η .

Αντίθετα δεν τα κατάφερε να περάσει στο μεγάλο τελικό και θα αγωνιστεί στον μικρό για τις θέσεις 7-12 το διπλό των Θανάση Παλαιοπάνου-Γιάννη Καλανδαρίδη που τερμάτισε στην 6η θέση του ημιτελικού με 6:50.65. Ένα πλήρωμα που ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από ασθένειες χάνοντας μάλιστα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπλεντ.

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής (ώρες Ελλάδας):  

09:55 Διπλό σκιφ (α) ΤΕΛΙΚΟΣ Β

11:05 Δίκωπος (γ)

11:31 Διπλό σκιφ Ελ. Βαρών (γ)

11:46 Διπλό σκιφ Ελ.Βαρών (α)

12:46 Σκιφ (α)