Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Κάτοχος εννέα Παγκοσμίων ρεκόρ η Μιλένα Κοντού στη κλειστή κωπηλασία

 

Κάτοχος 9 Παγκοσμίων ρεκόρ στο εργόμετρο είναι σύμφωνα με τις τελευταίες καταχωρήσεις της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας η αθλήτρια του ΝΟ Μυτιλήνης και μέλος της Εθνικής ομάδας με πολλές επιτυχίες στην κλασική κωπηλασία Μιλένα Κοντού.

Αν και μόλις 19 ετών (γεννημένη το 2005) η Ελληνίδα κωπηλάτρια είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει στη κατοχή της 9 παγκόσμια ρεκόρ στο κωπηλατοεργόμετρο και μάλιστα τα 8 από αυτά τα πέτυχε μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών και κατά τη διάρκεια προπονήσεων.   

    

Τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό τα έκανε στο στίβο και στο ποδόσφαιρο για να ακολουθήσει τελικά τον μεγάλο της αδελφό και να την κερδίσει η κωπηλασία όπου υπό τις οδηγίες του προπονητή της Αρίστου Βογιατζή και τη βοήθεια του Κώστα Κωνσταντάρα η Μιλένα κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο διπλό σκιφ κάτω των 23 ετών Ελαφρών Βαρών γυναικών καθώς και τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο διπλό Ελαφρών Βαρών γυναικών το 2023.

 

Πρώτο μέλημά της αυτή τη χρονική στιγμή για τη Μιλένα Κοντού είναι να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι που είναι όνειρο όλων των αθλητών.