Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με τον Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ

 

Τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εργοφυσιολογίας Νικόλαο Γελαδά επισκέφτηκε στο γραφείο του, στο 
ιστορικό κτίριο που στεγάζεται το ΤΕΦΑΑ στη Δάφνη, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας του ΑΠΘ Γιάννης Βράμπας.

Ο Κοσμήτορας συνεχάρη τον Πρόεδρο για τις πρόσφατες προκρίσεις των Ελληνικών πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία του. Οι δύο συνάδελφοι συζήτησαν αρκετή ώρα για τα τεκτενόμενα στο χώρο της κωπηλασίας.

Συζήτησαν επίσης διάφορα ακαδημαϊκά θέματα που τους απασχολούν όπως η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) των δύο ιδρυμάτων μια που ο Καθηγητής Γελαδάς κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚΕ του ΕΚΠΑ ενώ ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ κατέχει τη θέση του μέλους του επταμελούς οργάνου διοίκησης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ. Αντάλλαξαν απόψεις και για το μέλλον της Εργοφυσιολογίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα που απασχολεί πολύ σοβαρά την ομοσπονδία, τη μη πραγματοποίηση δηλαδή για πολλά χρόνια της ειδικότητας κωπηλασίας, με αποτέλεσμα τη σοβαρή έλλειψη καταρτισμένων προπονητών με 
πανεπιστημιακές σπουδές. Ο Κοσμήτορας τον διαβεβαίωσε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί το ίδιο σοβαρά και τη Σχολή και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη διδάσκοντα. Οι δύο συνάδελφοι εξέτασαν διάφορες λύσεις 
στο πρόβλημα όπως την προοπτική απόσπασης στην ομοσπονδία καθηγητή από την εκπαίδευση και διάθεσή του στο ΤΕΦΑΑ για τη διδασκαλία του μαθήματος. Συμφώνησαν τέλος να εργαστούν επισταμένα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα αφού τους δύο άνδρες συνδέει μακρόχρονη φιλία και αναγνώριση εκατέρωθεν του ακαδημαϊκού τους έργου.