Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023. Τα εύσημα και στην "δική μας" Ελευθερία Αξιώτη μέλος της Επιτροπής Υποψηφιότητας

 

H Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία χαιρετίζει την ανάληψη των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο(2-9) του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα θέλει να συγχαρεί την ελληνική Πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προσωπικά για την απόλυτα επιτυχημένη υποψηφιότητα και την στήριξη της στους τρεις συνυποψήφιους Δήμους  (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου) που κέρδισαν την εμπιστοσύνη της  Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και θα φιλοξενήσουν 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου.

Η κωπηλατική οικογένεια έχει πολλούς λόγους να δηλώνει την ικανοποίησή της για αυτό το αποτέλεσμα αφού μέλος της Επιτροπής Υποψηφιότητας ήταν και ένα δικό της παιδί η Ελευθερία Αξιώτη (στη φωτό με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κώστα Λιακόπουλοπρώην αθλήτρια κωπηλασίας και μέλος για πολλά χρόνια της προπονητικής ομάδας Ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ .

Επίσης το αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας αποτελεί πλέον και επίσημα κύριο μέλος της Ομοσπονδίας με το πρώτο μάλιστα Πανελλήνιο πρωτάθλημα να βρίσκεται προ των πυλών αφού έχει δρομολογηθεί να γίνει τέλη Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ οι διεθνείς επιτυχίες έχουν ξεκινήσει από το 2014 όταν και πάλι στη Νύμφη του Θερμαϊκού είχε φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και πριν δυο χρόνια στην Πάτρα στους 1ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες οι Έλληνες αθλητές είχαν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια , ένα χρυσό και δυο ασημένια.        

Η ΕΚΟΦΝΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της ελληνικής υποψηφιότητας δίνοντας της συγκατάθεσή της στο κομμάτι της Παράκτιας Κωπηλασίας ως ανέφεραν και οι όροι του φακέλου και θα θέσει στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής όλη την τεχνογνωσία της ώστε η διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.   

Τα αγωνίσματα της Παράκτιας κωπηλασίας θα διεξαχθούν  στην παραλία της Αμμουδάρας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στη Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων, που προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.