Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Εκτός τελικών δίκωπος και διπλό ελαφρύ γυναικών.Δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Παρίσι από τους τελικούς Β΄.Η ώρα του Ντούσκου

 

Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Τα δυο γυναικεία πληρώματα της δικώπου και του διπλού ελαφρών βαρών δεν κατάφεραν σήμερα να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι που θα σήμαινε αυτόματα την πρόκριση τους και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, έχουν όμως ακόμα μια ευκαιρία στην ίδια διοργάνωση για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο.

Την δεύτερη ευκαιρία από τον Τελικό Β θα πάρουν οι Χριστίνα Μπούρμπου(φωτό) και Ευαγγελία Αναστασιάδου για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού αφού δεν κατάφεραν στον σημερινό ημιτελικό να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα και να πάνε στο τελικό . Το ελληνικό πλήρωμα που ήταν 3ο και μέσα στη ζώνη πρόκρισης ως τα μισά της κούρσας πήρε την 4η θέση με 7:53.49 πίσω από τις 3ες ΗΠΑ που τερμάτισαν σε 7:46.87 και πλέον θα πρέπει να τερματίσει στην πρώτη 5άδα του μικρού τελικού του Σαββάτου, να αποφύγει δηλαδή την τελευταία ,ώστε να προκριθεί στο Παρίσι αφού τα ταχύτερα 11 σκάφη σφραγίζουν εισιτήριο. Κάτι που φαντάζει εφικτό αφού μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών έχουν τον 2ο καλύτερο χρόνο από τα συμμετέχοντα πληρώματα.

Εκτός τελικού έμειναν και τα κορίτσια του διπλού σκιφ Ελ βαρών που τερμάτισαν στην 5η θέση του ημιτελικού στο Βελιγράδι με χρόνο 7:42.04. Οι Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού θα διεκδικήσουν πλέον το ένα και μοναδικό εισιτήριο που δίνει για του Ολυμπιακούς αγώνες ο Τελικός Β´ του Σαββάτου στο πλήρωμα που θα πάρει την 1η θέση. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν 4οστα πρώτα 500μ. αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στην 5η όπου και παρέμειναν ως τον τερματισμό.

Στους απογευματινούς ημιτελικούς Γ-Δ το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Αντώνη Παπακωνσταντίνου πήρε την 1η θέση με 6:53.81 και θα πάρει μέρος στον τελικό Γ΄ για μια θέση από 13-19. Το διπλό των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνο πήρε την 4η θέση με 6:51.32 και θα αγωνιστεί στον Τελικό Δ΄για μια θέση 19-24, όπως και το αντίστοιχο των γυναικών με τις Ευαγγελία Φράγκου-Σοφία Δαλίδου που τερμάτισε σε 7:30.94.

                                 Η πιο μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Ντούσκο

Αύριο Παρασκευή είναι η μεγάλη μέρα για τον Στέφανο Ντούσκο που αγωνίζεται στις 10:55 ώρα Ελλάδας στον πρώτο ημιτελικό του σκιφ ανδρών με στόχο την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στον τελικό αλλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Στον ίδιο ημιτελικό και ο Γερμανός Ζίντλερ όπως και οι αθλητές από την Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ρωσία και την Κροατία. Υπενθυμίζεται ότι για το Παρίσι από τη Βελιγράδι προκρίνονται οι έξι του Μεγάλου Τελικού του σκιφ καθώς και οι τρεις πρώτοι του Τελικού Β΄ .