Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Στην 5η θέση η δίκωπος των Μπούρμπου-Κυρίδου. Αύριο στον επαναληπτικό η 2η ευκαιρία

 

Τη δεύτερη ευκαιρία τους θα έχουν για να περάσουν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μετά την 5η θέση που κατέλαβαν στα προκριματικά της δικώπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κωπηλατοδρόμιο Sea Foresrt Waterway του Τόκιο.

Τα δυο κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα τους σε ολυμπιακό αγώνα παρουσιάστηκαν με αρκετό άγχος , δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς στην 4η θέση και εκτός διεκδίκησης των τριών πρώτων εισιτηρίων που οδηγούσαν απευθείας στα ημιτελικά.

Έτσι ανέκοψαν ταχύτητα προκειμένου να κρατήσουν δυνάμεις για τον αυριανό επαναληπτικό τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση 7:33.94 . Τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά πήραν οι Καναδάς (7:18.34), Ρουμανία (7:20.36) και Ιταλία (7:22.79) ενώ την 4η θέση πήραν οι ΗΠΑ (7:26.95) που θα αγωνιστούν επίσης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα στον επαναληπτικό ο οποίος θα γίνει αύριο Κυριακή στις 09:50 τοπική , 03:50 ώρα Ελλάδας.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα στον αυριανό επαναληπτικό θα αγωνιστούν οι Ιρλανδία (σήμερα έκανε 7:24.71) και Κίνα (σήμερα έκανε 7:45.55) με τη μία βάρκα να μένει εκτός ημιτελικού.

Η Μαρία Κυρίδου , κι ενώ η Χριστίνα Μπούρμπου κλήθηκε από το αντιντόπινγκ , τόνισε μετά την κούρσα «Ξεκινήσαμε την κούρσα δυνατά να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100% γιατί θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ότι υπήρχε λίγο άγχος υπήρχε.

Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου. Πιστεύω πιο πολύ ήταν ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί πως θα διαχειριστούμε τη κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο οπότε εντάξει πάμε για αύριο να πετύχουμε το 100% κι ότι καλύτερο . Είμαι αισιόδοξη . Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό απλά αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος».