Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ: Στο τελικό προκρίθηκε ο τετράκωπος των εφήβων

 

Ο πρώτος τελικός από ελληνικό πλήρωμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας είναι γεγονός.    

Ο λόγος για την τετράκωπο άνευ των εφήβων που πήρε τη 1η θέση στον προκριματικό  κατά τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης με χρόνο 6:12.78 και έγινε το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που πήρε απευθείας την πρόκριση στον Μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Καρέτσο και Σπύρο Γεωργίου ((ΦΩΤΟ).

Πρώτος και καλύτερος επίσης πέρασε στον ημιτελικό του σκιφ εφήβων ο Ιάσωνας Εξάρχου που κέρδισε στον επαναληπτικό με 7:13.51 για να σφραγίσει την πρόκριση του στην καλύτερη 12άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πλόβντιβ.

Την πρόκριση της στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων εξασφάλισε και η δίκωπος άνευ με τους Χρήστο Μαργαρίτογλου και Απόστολο Λυκομήτρο. Το ελληνικό πλήρωμα πήρε τη 2η θέση με 6:52.56 χάνοντας για λίγα εκατοστά την 1η που πήρε το πλήρωμα από τη Βουλγαρία με 6:52.16.

Ακόμα στην 5η θέση τερμάτισε η τετράκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Παρθένα Παπατέρπου,Ελένη Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Ασβεστά και Ελισάβετ Ήρα Αργυράκη με χρόνο 7:04.29 και θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία να συνεχίζουν για πιο ψηλά στον επαναληπτικό

Το πλήρωμα της τετρακώπου νεανίδων θα αγωνιστεί τη Παρασκευή στις 09:48 με στόχο τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον τελικό.