Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με 17 αθλητές και 7 πληρώματα η Ελλάδα στο Παρίσι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

 

Στο Παρίσι βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων  που θα διεξαχθεί από 2-6 Αυγούστου στο κωπηλατοδρόμιο που θα φιλοξενήσει του χρόνου το καλοκαίρι την Ολυμπιακή Ρεγκάτα και για αυτό το λόγο αποτελεί και test event για τη διοργάνωσης «Παρίσι 2024».

Περισσότεροι από 610 αθλητές κι αθλήτριες από 53 χώρες αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση που περιλαμβάνει 14 συνολικά αγωνίσματα.

Την Ελληνική ομάδα, που πέρυσι είχε αναδειχθεί πρώτη παγκόσμια δύναμη στη κατηγορία αυτή, απαρτίζουν 17 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 7 πληρώματα. Πιο αναλυτικά

Σκιφ Εφήβων: Παναγιώτης Μακρυγιάννης

Διπλό σκιφ Εφήβων: Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος Εφήβων: Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας

Τετραπλό σκιφ Εφήβων: Σπύρος Κυριζόπουλος-Γιώργος Χαρίσιος-Αριστείδης Καλαντίδης-Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Δίκωπος Νεανίδων: Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου

Διπλό σκιφ Νεανίδων: Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

Τετραπλό σκιφ Νεανίδων: Νεφέλη Ντάρα-Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Σωτηρία Άνγκου.

Την αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε , ο ομοσπονδιακός Γιάννης Τσαλούχος και οι συνεργάτες του Τζον Φόλκερ, Ρενάτο Γκαέτα.

Επίσης ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός είναι το μέλος του ΔΣ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, έφορος Δημοσίων σχέσεων και Εγκαταστάσεων  Αντώνης Αργυρίου. Στο Παγκόσμιο θα παρευρεθεί κι ως μέλος του προγράμματος Wish των ΔΟΕ -ΕΟΕ και του προγράμματος ανάπτυξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Χρύσα Μπισκιντζή  

H εγκατάσταση Stade Nautique de Vaires-sur-Marne όπως ονομάζεται ανακαινίσθηκε πλήρως το 2019 και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά περίχωρα του Παρισιού κι απέχει 35 χλμ από τον Πύργο του Άιφελ.