Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α-Γ: Στις λεπτομέρειες χάθηκαν δυο μετάλλια για τα ελληνικά πληρώματα

 

Στις λεπτομέρειες χάθηκαν δυο μετάλλια για τα ελληνικά πληρώματα κατά την τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη λίμνη του Βαρέζε.

Τόσο ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ ανδρών που τερμάτισε 4ος όσο και οι Χριστίνα Μπούρμου-Μαρία Κυρίδου (φωτό) στην δίκωπο των γυναικών που πήραν ανάλογη θέση έφτασαν μια ανάσα από το βάθρο των νικητών κερδίζοντας ωστόσο τις εντυπώσεις και δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.      

Ο πρωταθλητής από τα Γιάννενα έχασε το χάλκινο μετάλλιο πάνω στη γραμμή του τερματισμού στην κυριολεξία και ενώ είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα ως τα τελευταία μέτρα του τελικού του σκιφ των ανδρών στο Βαρεζε. Το χάλκινο μετάλλιο του το «έκλεψε» στην κυριολεξία ο Πολωνός Ζουμτσουκ που ήρθε από το πουθενά να τερματίσει σε 6:51.85 και να πάρει τη 3η θέση αφήνοντας 4ο τον Στέφανο με 6.52.34.  

Για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου έχασαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της δίκωπου άνευ του Ευρωπαϊκού και  οι Χριστινα Μπουρμπου και Μαρια Κυριδου . Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν ανταγωνιστικές καθόλη τη διάρκεια της κούρσας και τερμάτισαν σε 7:04.28 ενώ η Ισπανία που πήρε την 3η θέση τερμάτισε σε 7:03.75.

Κατακτώντας τη 2η θέση με χρόνο 7:10.31στον μικρό τελικό του διπλου σκιφ ελ βαρών και την 8η στη γενική ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικων οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου. Αν και νέο πλήρωμα τα δυο κορίτσια έδειξαν ότι μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα ενώ και στην προολυμπιακή ρεγκάτα που προηγήθηκε στο Βαρέζε έδειξαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες.

Με την κατάκτηση της 3ης θέσης (7:50.22) στον μικρό τελικό του σκιφ και την 9η στη γενική ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικων η Αννέτα Κυριδου. Η Αννέτα που είχε την ατυχία να πέσει στο νερό πριν από την κρίσιμη κούρσα της προολυμπιακής ρεγκάτας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δείξει τις ικανότητές της αγωνιζόμενη βρεγμένη κάτω από δυνατό κρύο θα επιδιώξει  να πάρει τη πρόκριση στην τελευταία προολυμπιακή ρεγκάτα στη Λουκέρνη.

Με την 5η θέση και χρόνο 6:38.83 στον μικρό τελικό του διπλου σκιφ ελ βαρών και την 11η στη γενική αποχωρούν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Βαρεζε ο Αντωνης Παπακωνσταντίνου και ο. Σταύρος Σουλαρικας.

Τέλος με την 6η θέση (6:14.44) στον μικρό τελικό της δίκωπου άνευ και την 12η στη γενική κατάταξη ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στο Βαρέζε ο Γιαννης Καλανδαριδης και ο Ζησης Μπουκουβάλας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τις προσπάθειες που έκαναν στις κούρσες στο Βαρέζε και την εικόνα που παρουσίασαν. Συγχαρητήρια και στους προπονητές τους σωματειακούς και ομοσπονδιακούς για την συμμετοχή στις επιδόσεις των αθλητών μας.