Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πανηγυρική πρόκριση στο Τόκιο για την Αννέτα Κυρίδου. Τριπλή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Οριστικά από τρία πληρώματα θα εκπροσωπηθεί η ελληνική κωπηλασία στο Τόκιο. Η Αννέτα Κυρίδου ήταν αυτή που κατέκτησε το τρίτο εισιτήριο για τα ελληνικά κουπιά με μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό του σκιφ στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης όπου πήρε την 1η θέση με 7:42.20 . Το δεύτερο εισιτήριο αρκετά πίσω της η Λευκορωσίδα Κλίμοβιτς με 7:46.22

Αντίθετα τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα δεν κατάφεραν να προκριθήκαν στους τελικούς . Πιο συγκεκριμένα

Στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου πάλεψαν για να μπουν στην πρώτη 3άδα και να πάρουν την πρόκριση στον ημιτελικό αλλά πέντε δευτερόλεπτα τους χώρισαν από την 3η θέση με αποτέλεσμα να μείνουν στην 5η και να αποκλειστούν.

Ούτε η δίκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατάφερε να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο. Οι δυο πρωταθλητές μας πήραν την 6η θέση στον ημιτελικό και αποκλείστηκα.

Ραντεβού στο Τόκιο έχουν  δώσει για την Ελλάδα η δίκωπος άνευ των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των ανδρών και πλέον η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ των γυναικών.

Για 6η φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες με τρία πληρώματα.