Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Beach Sprint: Πολυνίκης ο ΝΟΘ, μεγάλη κερδισμένη η Παράκτια .Αποτελέσματα , φωτογραφίες

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε πολυνίκης στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint που ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου στην παραλία της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης στη θαλάσσια περιοχή των ΚΑΑΥ.

Oι αθλητές του ΝΟΘ κατέκτησαν πέντε μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό 2 ασημένια και δυο χάλκινα στα πέντε αγωνίσματα που περιελάμβανε το πρόγραμμα της διοργάνωσης Ακολούθησαν ο Όμιλος Ερετών ο ΕΝΟΑ και ο ΙΟΘ με δυο μετάλλια και οι ΝΑΟΚΘ, ΝΟΓ, ΚΟΕ και ΟΦΘ με ένα.

Ωστόσο αυτό που κέρδισε ήταν το ίδιο αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας αφού αγκαλιάστηκε από την κωπηλατική οικογένεια και είχε σπουδαία απήχηση στο κοινό που το διήμερο των αγώνων έκανε αισθητή την παρουσία του και απόλαυσε όμορφο θέαμα , σε συνδυασμό με διασκέδαση και υγιή ανταγωνισμό σε μια πανέμορφη γωνιά του Θερμαϊκού κόλπου.

Οι περίπου 100 αθλητές από τα 12 σωματεία δεν έγιναν μόνο μέρος της ιστορίας αφού αγωνίστηκαν στο 1οΠανελλήνιο πρωτάθλημα ενός νέου αγωνίσματος που σε λιγα χρόνια θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά είχαν την ευκαιρία να νιώσουν πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συγκινήσεις τρέχοντας στην άμμο και κωπηλατώντας στη θάλασσα έχοντας μόνο ένα αντίπαλο δίπλα τους σε μια ξεχωριστή «μονομαχία» που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Είναι πλέον δεδομένο ότι το 1ο αυτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας θα αποτελέσει οδηγό αλλά και μαγνήτη για τις επόμενες χρονιές με δεδομένη τη βελτίωση σε όλους τους τομείς οργανωτικούς και αγωνιστικούς.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελευταίας ημέρας η τιμητική βράβευση της συζύγου του αδικοχαμένου και πρωτεργάτη της Παράκτιας Κωπηλασίας στην Ελλάδα Θανάση Μητρούση το πνεύμα του οποίου συντρόφευσε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και όχι μόνο. Μια βράβευση που συνοδεύτηκε από την απονομή του ειδικού επάθλου στους νικητές του διπλού Ανδρών αλλά κι ενός λεπτού σιγής.

Τιμητικές πλακέτες για την συμβολή τους στο άθλημα της Παράκτιας Κωπηλασίας παρέλαβαν από τον Αντιπρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Επιτροπής Παράκτιας Κώστα Δίτσιο, ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΘ Ζήνων Αθανασιάδης την οποία εκ μέρους του παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Χατζημήσης καθώς και ο επι πολλά έτη ΓΓ κ Παναγιώτης Οικονόμου.

Τις τελετές απονομών τίμησαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου αμφότεροι εκ των ουσιαστικών υποστηρικτών και συνεργατών της διοργάνωσης.

Ραντεβού του χρόνου

Περισσότερο Φωτογραφικό υλικό και βίντεο θα βρείτε στις επίσημες σελίδες της Ομοσπονδίας στο Facebook και  το Instagram.

Ευχαριστούμε τον κ. Σωτήρη Μπαρμπαρούση για την ευγενική χορηγία φωτογραφικού υλικού από τους αγώνες.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της Κυριακής θα τα βρείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά οι τρεις νικητές ανά αγώνισμα :    

 

ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ:

1.Ζήσης Μπουκουβάλας (Όμιλος Ερετών) 2:29:25

2.Μιχάλης Καλέντζης (ΝΟΘ) 2:38:69

3.Γιάννης Καλανδαρίδης (ΕΝΟΑ) 2:39:69

 

ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1.Ζωή Φίτσιου (ΙΟΘ) 2:52:55

2.Ευαγγελία Φράγκου(ΝΟΓ) 2:59:45

3.Νίκη Ιωάννου (ΙΟΘ) 3:00:52

 

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ:

1.ΕΝΟΑ (Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης-Θανάσης Κολοβός) 2:27:58

2.Όμιλος Ερετών (Μιχαήλ Κομνηνάκης-Πέτρος Μπούφης) 2:36:28

3.ΝΟΘ (Στέφανος Καπάκογλου-Γιάννης Πεκόπουλος Τσικαρδάνης) 2:26:56

 

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1.ΝΟΘ( Δήμητρα Κουκλοτιδου-Αναστασία Παπατέρπου) 2:53:56

2.ΚΟΕ (Αναστασία Παυλάτου-Κατερίνα Συριγγα Βούρου) 3:08:25

3.ΟΦΘ (Ουρανία Βώττη-Αλίκη Νικοπούλου) 2:59:26

 

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΣΚΙΦ ΜΕΤΑ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΥ ΜΕΙΚΤΟ:

1.ΝΑΟΚΘ (Σ.Σουλαρίκας-Π.Γκαϊδατζής-Ε.Βαρβέρη Βασιλειάδου-Ε.Μαυράκη-Ε.Πολατσίδου) 2:30:34

2.ΝΟΘ 2 (Ι.Πεταλωτίδης-Δ.Μπιτζάνης-Ε.Λαμπριανίδου-Ε.Κοκκίνου-Ν.Μαργαρίτογλου) 2:32:73

3.ΝΟΘ (Α.Ασβεστας-Χ.Τσίτσιος-Ε.Χαραλαμπίδου Λέϋτον-Π.Παπατέρπου-Π.Γκέκα) 2:35:78

 

Τα μετάλλια ανά Όμιλο :

ΝΟΘ 1 χρυσό 2 ασημένια 2 χάλκινα

Ομιλος Ερετών 1 χρυσό 1 ασημένιο

ΕΝΟΑ 1 χρυσό 1 χάλκινο

ΙΟΘ 1 χρυσό 1 χάλκινο

ΝΑΟΚΘ 1 χρυσό

ΚΟΕ 1 ασημένιο

ΝΟΓ 1 ασημένιο

ΟΦΘ 1 χάλκινο