Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποδαρικό με το δεξί για Αννέτα Κυρίδου και Στέφανο Ντούσκο. Πέρασαν απευθείας στα προημιτελικά

 

Το καλύτερο ποδαρικό για τα ελληνικά χρώματα έκαναν ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου στην  πρεμιέρα των 32ων Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης που για πρώτη φορά θα γίνει χωρίς θεατές.

Οι δυο Έλληνες Κωπηλάτες στην πρεμιέρα της ρεγκάτας στο Sea Forest Waterway έδειξαν δείγματα της ποιότητάς τους και σφράγισαν εισιτήρια για τα προημιτελικά αποφεύγοντας την πρόσθετη κούρσα των επαναληπτικών και κερδίζοντας μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω.

Στέφανος Ντούσκος "Πιο εύκολα απ ότι περίμενα" 

Με το καλημέρα της κούρσας του ο Στέφανος πήρε το τιμόνι στην κούρσα και έφυγε των αντιπάλων του έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθ όλη τη διάρκειά της. Το χρονόμετρο στον τερματισμό του έγραψε 6:59.49 αφήνοντας στη 2η θέση το Νεοζηλανδό Πάρι 7:04.45 και τρίτο τον Περουβιανό Τόρες 7:07.92 που ήταν και η τριάδα που πέρασε στα προημιτελικά της Δευτέρας.    

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής αφού έκανε την αποθεραπεία του μίλησε στην μεικτή ζώνη για την πρώτη κούρσα του στους 2ους Ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας του:

«Ήταν εύκολη κούρσα , είχε κόντρα στην αρχή στα 1000 πλάγιο αλλά ήταν εντάξει

Περίμενα τον Νεοζηλανδό να είναι πιο δυνατός , να είναι πιο κοντά μου για να πιεστούμε πιο πολύ αλλά τελικά από την αρχή ήμουν πολύ εύκολα μπροστά οπότε δε χρειάστηκε να καταναλώσω δυνάμεις και μετά το 1000άρι πήγαινα χαλαρά.

Προσπαθώ να μην σκέφτομαι ότι αγωνίζομαι στους Ολυμπιακούς προσπαθώ να σκέφτομαι ότι τρέχω σαν την Ελλάδα με ίσους αντιπάλους για να μην αγχώνομαι . Ευτυχώς σήμερα η ζέστη και η υγρασία ήταν υποφερτές και δεν είχα δυσκολίες στην αναπνοή και ας ελπίσουμε θα κρατήσει έτσι γιατί αλλιώς είναι δύσκολο.

Νιώθω ότι είμαι καλά . Όταν θα πιεστώ πάρα πολύ δεν ξέρω πως θα νιώσω.

Γενικά το κλίμα είναι πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πάρα πολύ καλά αλλά ας μη λέμε πολλά. Είμαστε σε καλή κατάσταση σε όλα τα αγωνίσματα οι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί αλλά είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τα θέματα του κορονοιού γιατί ακούμε και μέσα στο χωριό να αυξάνονται τα κρούσματα οπότε συνεχίζουμε και κρατάμε τις αποστάσεις , με αντισηπτικό πάντα πολύ μαζεμένοι»

 Αννέτα Κυρίδου "Πέτυχα αυτό που ήθελα"  

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αντιπάλους της η Αννέτα Κυρίδου έτρεξε συντηρητικά έχοντας μόνο στόχο να περάσει στα προημιτελικά κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Η πρωταθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε περνώντας τα πρώτα 500 μέτρα στην 4η θέση αλλά πολύ γρήγορα βρέθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα η οποία αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες βάρκες και σφράγισε τα αντίστοιχα εισιτήρια για τα προημιτελικά.

Πρώτη ήταν η Ιρλανδή Πούσπουρ με 7:46.08 , τη 2η θέση πήρε η  Μεξικάνα Λεχούγκα με 7.54.21 πέφτοντας σχεδόν μαζί στον τερματισμό με την Αννέτα που έκανε 7:54.28.

Αμέσως μετά η Αννέτα τόνισε :

«Η αλήθεια είναι πως γενικά στους αγώνες δεν αγχώνομαι σήμερα το πρωί πρώτη φορά άρχισα να νιώθω λίγο άγχος αλλά μόλις ξεκίνησα το ζέσταμα είπα ότι Αννέτα είσαι εδώ απόλαυσέ το, έκανες τόση προσπάθεια να φτάσεις εδώ και μετά δεν είχε καμία διαφορά με τις υπόλοιπες κούρσες.

Ήταν μια κούρσα που κυρίως την έκανα για να δω πως είναι το σώμα μου πως θα αντιδράσει, ήξερα ότι περνάω γιατί ακόμα είμαστε πολλές βάρκες οπότε δεν ήταν μια κούρσα στα κόκκινα . Ήθελα απλά να περάσω κι αυτό έκανα.

Ένιωσα καλά, η προετοιμασία πήγε καλά έχει βέβαια πάρα πολύ ζέστη κι αυτό επηρεάζει στις αναπνοές και επίσης ο αέρας είναι λίγο προβληματικός αν και σήμερα μας έτυχε καλός αλλά ο στίβος έχει λίγο κύμα .

Γνώριζα ότι η αθλήτρια από την Ιρλανδία είναι πολύ καλή αλλά νομίζω κι αυτή σήμερα δεν πιέστηκε  όπως ούτε κι εγώ ήταν μια κούρσα απλά να περάσουμε οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε πως είναι η κάθε μια ακόμα.

Έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και να παίρνουμε τα μέτρα μας κατά της πανδημίας οπότε δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά στο χωριό βέβαια είναι πιο αυστηρά και προσέχουμε πιο πολύ αλλά κάθε προστασία που παίρνουμε είναι για καλό.

Αύριο που αγωνίζεται η αδελφή μου με την  Χριστίνα δεν σκοπεύω να τους πω τίποτα γιατί θα τις αγχώσω , είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν την προσπάθειά τους , γι αυτές είναι πιο δύσκολα γιατί ξεκινάνε κατευθείαν από τον προημιτελικό είναι 13 βάρκες όλες καλές και θα πρέπει να ξεκινήσουν να βάλουν τα δυνατά τους» .