Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Εξαιρετική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης και 5 στις 5 προκρίσεις στα ημιτελικά τα ελληνικά πληρώματα

 

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τα ελληνικά πληρώματα στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη Λουκέρνη με ρεκόρ συμμετοχών Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών.

Και τα πέντε γαλανόλευκα πέρασαν στους ημιτελικούς και αύριο Σάββατο θα διεκδικήσουν  την είσοδό τους στους μεγάλους τελικούς. Πιο συγκεκριμένα απευθείας από τα πρωινά προκριματικά πέρασαν στον ημιτελικό της δικώπου γυναικών το νεόκοπο πλήρωμα με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου που πήραν την 1η θέση στη σειρά  τους με χρόνο 7:11.84 δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία μόλις στον πρώτο επίσημο αγώνα που παίρνουν μέρος ως πλήρωμα.

Αντίστοιχα απευθείας στον ημιτελικό πέρασε και το άλλο γυναικείο πλήρωμα της Ελλάδας αυτό του διπλού σκιφ ελ βαρών με τις Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού (φωτό) που επίσης ήταν πρώτες στη σειρά τους με 6:53.95. Και αυτό πολύ νέο πλήρωμα με ελάχιστη κοινή παρουσία σε διεθνές επίπεδο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πιο απαιτητικό Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών στο σκιφ των ανδρών όπου πήρε μέρος ο Στέφανος Ντούσκος δεν άφηνε περιθώρια για προκρίσεις απευθείας στα ημιτελικά. Όμως ο χρυσός Ολυμπιονίκης πήρε τη πρώτη θέση στη προκριματική σειρά του , πήγε στα προημιτελικά το απόγευμα όπου με μια ακόμη πρωτιά και χρόνο 6:51.42 (το πρωί είχε κάνει 6:51.16) σφράγισε τη παρουσία του στη 12άδα.

Από την διαδικασία τον επαναληπτικών προκρίθηκε στα ημιτελικά το διπλό σκιφ των ανδρών. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος που δεν είχαν αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό του Μπλεντ λόγω ασθένειας ήταν 4οιστο προκριματικό και 2οι στον επαναληπτικό με 6:11.88 για να προκριθούν και αυτοί στα ημιτελικά στον πρώτο τους επίσημο αγώνα ως νέο πλήρωμα.

Η μέρα έκλεισε με την 5η πρόκριση του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών και τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή μετά την 3η θέση στον προκριματικό (6:10.11) να τερματίζουν 1οι στον επαναληπτικό με 6:14.18 και να προκρίνονται πανηγυρικά στην ταχύτερη 12άδα του αγωνίσματος.       

Οι Ημιτελικοί του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 12:10 ώρα Ελλάδας και τα ελληνικά πληρώματα θα αγωνιστούν κατά σειρά:

Δίκωπος (γ)

Διπλό σκιφ (α)

Σκιφ (α)

Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ)

Διπλό σκιφ ελ βαρών (α)