Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Όλα έτοιμα για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

 

Με την συμμετοχή περίπου 100 αθλητών κι αθλητριών όλων των κατηγοριών (πλην Παίδων-Κορασίδων) ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης στη θαλάσσια περιοχή του ΚΑΑΥ το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint.

Το νέο αυτό αγώνισμα που είναι και επίσημα εδώ και λίγο καιρό μέλος της ΕΚΟΦΝΣ κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους ενώ η προοπτική της ένταξής του στους ερχόμενους Ολυμπιακούς ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον.

Στην πρώτη αυτή ιστορική διοργάνωση που φιλοξενείται στον πανέμορφο Θερμαϊκό καθοριστικό ρόλο για τη διεξαγωγή της έπαιξαν τα τέσσερα σωματεία που καλλιεργούν και την κλασική κωπηλασία ΝΟΘ, ΙΟΘ, ΟΦΘ, ΝΑΟΚ καθώς και όλα τα μέλη της τεχνικής Επιτροπής τους Δήμητρα Γιαννιού ,Απόστολος και Νίκος  Γκουντούλας , Δάνος Φίτσιος και Ευαγγελία Κοκκίνου  που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παράκτιας Κωπηλασίας της ΕΚΟΦΝΣ Κώστα Δίτσιο δούλεψαν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή έναρξη των αγώνων.  

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9πμ με το σύστημα time trials (ένας εναντίων ενός) με τους συμμετέχοντες στα σκιφ , θα ακολουθήσει η ατομική χρονομέτρηση στο διπλό και θα ολοκληρωθεί με τα μεικτά τετραπλά με πηδαλιούχο.

Κατά την 1η μέρα του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν τόσο οι επαναληπτικοί όσο και οι προημιτελικοί ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί.