Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ: Πρεμιέρα στη Βουλγαρία με τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά

 

Με το δεξί ξεκίνησε για τα ελληνικά κουπιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Τα τρία από τα πέντε γαλανόλευκα πληρώματα που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα πήραν απευθείας προκρίσεις για τα ημιτελικά ενώ τα άλλα δυο θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία για να συνεχίσουν πιο ψηλά στη διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα

Απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά πήρε η Ευαγγελία Φράγκου η οποία κατέκτησε την 1η θέση στο σκιφ νεανίδων με 7:57.93 και βρίσκεται στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

Την πρώτη θέση και το μοναδικό εισιτήριο που έδινε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ νεανίδων κατέλαβαν στη σειρά τους και οι Στυλιανή Νάτσιουλα-Αικατερίνη Γκόγκου σημειώνοντας χρόνο  7:24.43 που τις έβαλε στα 12 κορυφαία πληρώματα της διοργάνωσης.

Επίσης την απευθείας πρόκριση τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ εξασφάλισαν και οι Ανδρέας Αθανασιάδης-Καούδης και Κωνσταντίνος Χρήστου (ΦΩΤΟ) που κατέλαβαν τη 2η θέση στα προκριματικά με 6:34.53. Πρώτη η Πολωνία με 6:31.83

Από εκεί και πέρα την 3η θέση με χρόνο 7:23.76 κατέλαβε ο Ιάσωνας Έξαρχου στον προκριματικό του σκιφ εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πλόβντιβ και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό.

Το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας ,η δίκωπος άνευ των εφήβων με τους Χρήστο Μαργαρίτογλου-Απόστολο Λυκομήτρο που με 6:54.15 πήρε την 3η θέση στον προκριματικό και θα συνεχίσει στον επαναληπτικό. Τα δυο πρώτα πληρώματα που προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά ήταν της Ιταλίας (6:51.64) και της Πολωνίας (6:52.67).

Αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι δυο τετράκωπες των εφήβων και των νεανίδων. Οι έφηβοι με τους Παναγιώτη Αδάμ-Γιώργο Παπαδόπουλο-Σπύρο Γεωργίου-Ανδρέα Καρέτσος στις 10.06 και οι Νεάνιδες με τις Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά-Ελισσάβετ Ήρα Αργυράκη στις 09:54.