Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Λάμψη μεταλλίων στη γιορτή των κορυφαίων του 2021.Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κύριου Ιερώνυμου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη , του προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου , προέδρων και μελών Ομοσπονδιών φορέων και σωματείων καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΕΚΟΦΝΣ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η ετήσια τελετή βράβευσης των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν  το 2021 , του Πολυνίκη και Πρωταθλητή συλλόγου της χρονιάς καθώς και ειδικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που πρόσφεραν στο άθλημα τη χρονιά που πέρασε.

Η εκδήλωση που μπορείτε να ξαναδείτε ΕΔΩ άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της περασμένης χρονιάς απαριθμώντας τις επιτυχίες των γαλανόλευκων κουπιών σε όλες τις διοργανώσεις που πήραν μέρος.  

Κορυφαία στιγμή η βράβευση του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο Στέφανου Ντούσκου για την μοναδική του επιτυχία αφού κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα και μάλιστα με Ολυμπιακό ρεκόρ στον τελικό του σκιφ ανδρών. Την απονομή πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κύριος Ιερώνυμος παλιός κωπηλάτης και ο ίδιος καθώς και επίτιμο μέλος του ΕΝΟΑ.

Ο Μακαριότατος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία του παραδειγματισμού της νεολαίας από την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και προέτρεψε τη νεολαία να στραφεί στον αθλητισμό. Ο Στέφανος Ντούσκος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και βέβαια  το τεχνικό επιτελείο και τόνισε ότι θα κάνει κάθε δυνατό για να φέρει κι άλλες επιτυχίες.

Ακολούθησε η απονομή για την κατάκτηση της 5ης ολυμπιακής νίκης από τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στο Τόκιο  με τις δυο αθλήτριες να απουσιάζουν λόγω σπουδών στις ΗΠΑ και τις τιμητικές διακρίσεις να παραλαμβάνει ο εκπρόσωπος του ΝΟΘ Μάκης Γκιουζέλης. Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κύριος Αυγενάκης εξήρε το έργο που γίνεται στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία , συνεχάρη τους αθλητές , τους προπονητές και τη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ για τις επιτυχίες και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει με περισσότερα χρήματα μέσω της χρηματοδότησης να στηρίζει το έργο της Ομοσπονδίας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις:

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 (Τσεχία)

Χρυσό :Αντώνης Παπακωνσταντίνου Σκιφ ΕΒ    

Χρυσό :Χ.Στεργιάκας-Θαν.Παλαιοπάνος Διπλό σκιφ

Ασημένιο: Ευαγ.Αναστασιάδου Σκιφ ΕΒ

Χάλκινο : Α.Αραμπατζή-Ε.Φράγκου   Διπλό σκιφ

6η Θέση: Ελ.Βαρελοπούλου-Ειρ.Βαρελοπούλου Διπλό σκιφ ΕΒ

6η Θέση: Δ.Ζωγράφος-Π.Φαϊτας Δίκωπος

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (Βουλγαρία)

Χάλκινο: Ευαγγελία Φράγκου Σκιφ

5η Θέση: Σ.Νάτσιουλα-Κ.Γκόγκου Διπλό σκιφ

5η Θέση: Π.Αδάμ-Γ.Παπαδόπουλος-Σ.Στεργίου-Α.Καρέτσος Τετράκωπος

6η Θέση: Π.Παπατέρπου-ε.Χαραλαμπίδου-ι.Ασβεστά-Ε.Αργυράκη Τετράκωπος

6η Θέση: Α.Λυκομήτρος-Χ.Μαργαριτογλου Δίκωπος άνευ

6η Θέση: Α.Αθανασιάδης Καούδης-Κ.Χρήστου Διπλό σκιφ

Για το Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα Κ23 (Πολωνία)

Χρυσό: Ευαγγελία Αναστασιάδου-Ευαγγελία Φράγκου Διπλό σκιφ

Ασημένιο: Χ.Στεργιάκας-Ι.Εξάρχου Διπλο σκιφ

Χάλκινο: Ε.Λεβεντέλη Σκιφ ΕΒ

4η Θέση: Π.Παπατέρπου-Ε.Χαραλαμπίδη Δίκωπος

5η Θέση: Σ.Καπάκογλου-Π.Φαϊτας-Δ.Ζωγράφος-Θ.Λαπίκοφ Τετράκωπος  

Για το Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων (Γερμανία)

Χρυσό: Ε.Φράγκου-Σ.Νάτσιουλα Διπλό σκιφ

Χάλκινο: Ε.Βακοπούλου-Λ.Μακρυγιάννη-Π.Παπατέρπου-Ε.Χαραλαμπίδου τετράκωπος

5η Θέση: Ε.Λεβεντέλη Σκιφ

5η θέση : Σ.Τριανταφύλλου-Α.Αθανασιάδης-Καούδης Διπλό σκιφ

5η Θέση: Ι.Εξάρχου Σκιφ

Για το Βαλκανικό πρωτάθλημα (Β.Μακεδονία)

Χρυσό: Χρήστος Αρετης-Αντώνης Ντικο Σκιφ Παίδων

Χρυσό: Νικος Χολόπουλος Σκιφ Παίδων

Χρυσό: Χ.Παπαιωάννου-Ν.Ντάρα-Ε.Νάτσιουλα-Σ.Δαλίδου Τετραπλο σκιφ Κορασίδων

Χρυσό: Χ.Αρετης-Π.Φοροζίδης-Ν.Χολόπουλος-Α.Ντικο Σκιφ Παίδων  

Τα Κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη για το 2021 ΝΟΙ παρέλαβε η πρόεδρος του Ομίλου κ.Μάρθα Παλαιοπάνου

Ενώ ειδικές βραβεύσεις έγιναν

Στον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε που αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την  μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου τονίζοντας ότι πίσω του δούλεψε μια μεγάλη ομάδα  όπως και για τις επιτυχίες που ήρθαν από το 2005 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Στον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Φώτου καθώς και

Στον επικεφαλής της Ιατρικής ομάδας της Ομοσπονδίας Δρα Ιωάννη Χριστογιάννη όπως και στους  γιατρούς   Σταύρο Τρύφων, Ηλία Τσούγκο και Γαβριήλ Τσιρόπουλο και τέλος στον επί σειρά ετών πρόεδρο του ΟΦΘ Νικόλαο Καιρίδη για την καθοριστική του προσφορά στην ανάπτυξη της Παράκτιας Κωπηλασίας στην Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: