Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παρίσι 2024: Αυτές είναι οι πόλεις όπου θα δοθούν τα Ολυμπιακά εισιτήρια

 

Η Παγκόσμια Κωπηλασίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις τοποθεσίες των Ηπειρωτικών και Τελικών Ολυμπιακών Αγωνων Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Για καθεμία από τις δεκατέσσερις Ολυμπιακές και πέντε Παραολυμπιακές κατηγορίες σκαφών, η ποσόστωση κατανέμεται σε τρεις ευκαιρίες όπου διακυβεύεται η πρόκριση στους Αγώνες . Η πρώτη ευκαιρία θα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2023 στο Βελιγράδι της Σερβίας, θα ακολουθήσουν οι Ηπειρωτικοί Αγώνες Προκρίσεων και στη συνέχεια ο Τελικός Ολυμπιακός &; Παραολυμπιακός Αγώνας Πρόκρισης που θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Οι Ηπειρωτικοί Αγώνες παρέχουν ευκαιρίες σε συνολικά 80 αθλητές (64 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 16 για τους Παραολυμπιακούς) να προκριθούν μέσω τεσσάρων Αγώνων: Ασία/Ωκεανία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη. Ενώ κατ 'αρχήν είναι ανοικτές σε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές / NPC από την αντίστοιχη ήπειρο, υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί να προκριθεί - ανατρέξτε στα συστήματα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

  • Η ρεγκάτα Ασίας/Ωκεανίας θα διεξαχθεί στο Chungju της Κορέας τον Απρίλιο του 2024.
  • Η ρεγκάτα Americas Continental Qualification θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2024.
  • Η ρεγκάτα Europe Continental Qualification θα διεξαχθεί στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2024 από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2024.
  • Η ρεγκάτα Africa Continental Qualification θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2023. Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.


Ο Τελικός Ολυμπιακός & Παραολυμπιακός Αγώνας Πρόκρισης θα πραγματοποιηθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας στις 19 - 21 Μαΐου 2024. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Λουκέρνη θα καλωσορίσει μια ρεγκάτα παρα-κωπηλασίας και αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για 112 αθλητές (96 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 16 για τους Παραολυμπιακούς) να εξασφαλίσουν τη θέση τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Μετά από κάθε έναν από τους  αγώνες ολυμπιακής πρόκρισης, η Παγκόσμια Κωπηλασία θα επιβεβαιώσει στις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές / NPC με βάση τα αποτελέσματα, ότι έχουν λάβει μια θέση προκρισης. Από αυτό, η ΕΟΕ/ΕΠΟ πρέπει να δηλώσει ότι θα δεχτεί τα αντίστοιχα  σκάφη εντός 14 ημερών. Εάν μια NOC / NPC δεν αποδεχθεί μια θέση πρόκρισης, η θέση θα πάει στο επόμενο υψηλότερο επιλέξιμο σκάφος της  ρεγκάτας όπου κατακτήθηκε  η αχρησιμοποίητη πρόκριση.