Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα .Ο ΝΟ Ιωαννίνων πρωταθλητής και πολυνίκης στη Καστοριά

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ξαναπαίρνει τα σκήπτρα του Πρωταθλητή και Πολυνική Ελλάδας στην Κωπηλασία κατακτώντας τον τίτλο του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην λίμνη της Καστοριάς μετά από ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό 5ήμερο αγώνων.

Η ομάδα του ΝΟΙ κατέκτησε συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 17 μετάλλια εκ των οποίων 12 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα με το ΝΟ Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνει τη 2η θέση με 8 χρυσά μετάλλια 8 ασημένια και 5 χάλκινα  21 συνολικά. Και οι δυο σύλλογοι βέβαια στερήθηκαν των πολύτιμων υπηρεσιών των αθλητών τους που βρίσκονται με την Ολυμπιακή ομάδα στο Τόκιο, ο μεν ΝΟΘ των Κυρίδου Μαρία και Αννέτα και της Χριστίνα Μπούρμπου , ενώ ο ΝΟΙ του Στέφανου Ντούσκου. Αναλυτικά ο συνολικός πίνακας των μεταλλίων ΕΔΩ

Πολυνίκης στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών και ελ βαρών στα αγωνίσματα της Κυριακής αναδείχθηκε ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 3 χρυσά , 5 ασημένια και 23 χάλκινα ενώ ο ΟΕΑΝΑ Βόλου πήρε τη 2η θέση με 3 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο. Από τρία χρυσά κατά την τελευταία μέρα των αγώνων κατέκτησαν ακόμα ο ΝΟΙ , ο ΕΝΟΑ και ο ΙΟΘ. Αναλυτικά ο πίνακας των μεταλλίων στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών ΕΔΩ.

Παρά το ότι οι κούρσες ξεκίνησαν μια ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη λόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι και μετά ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος με αποκορύφωμα τον τελικό των οκτακώπων που κέρδισε η ομάδα του ΝΟΙ. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της Κυριακής ΕΔΩ

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγά στη μνήμη του Θανάση Μητρούση και του Σταμάτη Λορέντζου που έφυγαν από τη ζωή πριν λίγο διάστημα.

Για μια ακόμη χρονιά οι τελικοί μεταδόθηκαν σε live stream από την Κωπηλατική Ομοσπονδία δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 3000 ανθρώπους να τους παρακολουθήσουν από όλα τα μέρη της γης. Τους αγώνες της Κυριακής μπορείτε να τους δείτε και πάλι ΕΔΩ    

Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε τους ανθρώπους της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας ο Δήμαρχος  Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης  βράβευσε την Κωπηλατική Ομοσπονδία στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα, τον αντιπρόεδρο και Καστοριανό Κώστα Δίτσιο και τον αλυτάρχη των αγώνων επίσης Καστοριανό Κώστα Παπαγιάννη.   

 

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα προς τους αγωνιζόμενους και τα σωματεία που πήραν μέρος στο 87ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Καστοριά.

 

«Υπό το πρίσμα των συνθηκών, όπου η πανδημία που πλήττει ολόκληρη την υφήλιο μας αναγκάζει να αναδιαμορφώνουμε τα σχέδια και τον προγραμματισμό μας αλλά και μας κρατά σε εγρήγορση για ταχεία λήψη υπευθύνων αποφάσεων, οδηγηθήκαμε στη φετινή διοργάνωση στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Καστοριάς όπου και οι δύο φάσεις του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος γίνανε μαζί, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κινδύνων, των μετακινήσεων αλλά και των δαπανών.

Κάτω από τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζούμε, με την υποχρέωση να λειτουργούμε τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την αποτροπή διάδοσης του ιού, μας δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό -την επιτυχία του πανελληνίου πρωταθλήματος – και  αναδείχθηκε ακόμη μία φορά νικητής το αγαπημένο μας άθλημα η κωπηλασία.

Παρά τις δυσκολίες, είχαμε μία μεγάλη συμμετοχή στο φετινό Πρωτάθλημα που έδειξε ότι τα σωματεία μας, οι διοικήσεις και οι προπονητές τους πέραν των διαφόρων ειδών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν εξακολουθούν να αγωνίζονται για να προσφέρουν στους νέους της χώρας μας τη χαρά του υγιούς αθλητισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στις οικογένειες των συμμετεχόντων οι οποίες μαζί με τα σωματεία έχουν αναλάβει όλο το οικονομικό βάρος της συμμετοχής των αθλητών/τριών σε δύσκολες εποχές. 

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους προπονητές, τους παράγοντες των σωματείων μας αλλά και τους γονείς που προέτρεψαν, προετοίμασαν, βοήθησαν και σθεναρά στηρίζουν τους αθλητές προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κωπηλασίας.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιστροφή στους τόπους σας και γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα γεροί και ασφαλείς.

Καλή αντάμωση

Ιωάννης Βράμπας»