Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FISA ο Κώστας Δίτσιος :"Δικαίωση δουλειάς πολλών χρόνων"

 

Μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FISA εκλέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Δρ Κωνσταντίνος Δίτσιος. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στην αντίστοιχη Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  η οποία αριθμεί συνολικά 9 μέλη , ένα πρόεδρο τον Γερμανό Γιόργκεν Στεινάχερ και 8 ακόμα μέλη από όλο τον πλανήτη ανάμεσα στα οποία και ο Έλληνας αντιπρόεδρος.

Ο ίδιος μιλώντας για την επιλογή στο πρόσωπό του τόνισε:«Είναι μια κορυφαία δικαίωση για μένα γιατί βλέπω κι από άλλο ορίζοντα πλέον τη κωπηλασία. Ουσιαστικά αποτελεί συνεχεία της δουλειάς που έκανα από 2004 οργανώνοντας την παροχή υπηρεσιών υγείας στους αθλητές κωπηλασίας αλλά και πρόσφατα ώς μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της ΕΟΕ όπου επίσης είμαι μέλος.

Η επιλογή μου όμως αυτή αντανακλά και σε όλη την Ελληνική κωπηλασία Γιατί χωρίς τη βοήθεια των συναδέλφων και φίλων δε θα μπορούσε να γίνει αλλά και γιατί η ελληνική κωπηλασία ακτινοβολεί πλέον στο διεθνή χώρο εδώ δεκαετίες. Έτσι ανοίγει ακόμα περισσότερο ο δρόμος μετά από τον αείμνηστο Θανάση Μητρούση κι εμένα να μπουν κι άλλα στελέχη σε αντίστοιχα πόστα στο μέλλον. Η Ελλάδα διαθέτει προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν στο παγκόσμιο στερέωμα και όλοι μαζί να ανεβάσουμε το άθλημα ακόμα πιο ψηλά.

Στην Ιατρική επιτροπή γίνεται επιστημονική δουλειά που γνώριμή της δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ήδη έχουν δημοσιευθεί πάνω από 200 επιστημονικά άρθρα. Σκοπός μας να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και να χαράξουμε ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον για το άθλημα".   

Λίγα λόγια για τον Κώστα Δίτσιο:

Αθλητής κωπηλασίας από το 1974 έως και το 1991 με συμμετοχή και διακρίσεις σε περιφεριακούς αγώνες, εθνικά, παγκόσμια πρωταθλήματα, πανεπιστημιακούς αγώνες και στην Ολυμπιάδα της Σεούλ. Ιατρός της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας επί σειρά ετών, με αντίστοιχη κάλυψη εθνικών αγώνων. Υπεύθυνος Ιατρικών υπηρεσιών σε πανευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα. Ιατρικός Δ/ντής τομέων συμπλεγμάτων της οργανωτικής επιτροπής «Αθήνα 2004» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Εκλεγμένο μέλος της ΕΚΟΦΝΣ από το 2016 στην θέση του Αντιπροέδρου

Τα υπόλοιπα μέλη:

Henning BAY NIELSEN (Δανία)
Jo HANNAFIN (ΗΠΑ)
Mikio HIURA (Ιαπωνία)
Donia KOUBAA (Τυνησία)
Michael WILKINSON (Καναδάς)
Larissa TREASE (Αυστραλία)
Petra ZUPET (Σλοβενία)