Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Μεγάλη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας και δυο νέα ρεκόρ. Ρεκόρ προσέλευσης και παρακολούθησης

 

Ήταν ο καλύτερος αγώνας κλειστής κωπηλασίας που έγινε στην Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο γιατί ήταν το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με κάθε επισημότητα αλλά και γιατί συγκέντρωσε περισσότερους από 750 συμμετέχοντες αλλά και πάνω από 2000 θεατές που παρακολούθησαν με τη φυσική τους παρουσία των αγώνα στο ιστορικό Παλε Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες από 7 ώρες το παρκέ που είχε μεγαλουργήσει ο Νίκος Γκάλης είχε μετατραπεί σε μια κωπηλατική αρένα με τα εργόμετρα να παίρνουν φωτιά από αθλητές κι αθλούμενους όλων των ηλικιών από 12 έως 70 ετών που έχυσαν καντάρια ιδρώτα για να διακριθούν σε αυτή τη ιστορική διοργάνωση.   

Μοναδικές εικόνες και στην κεντρική εξέδρα που πλημμύρισε από κόσμο ο οποίος πολλές φορές έφτανε ως την αρένα προκειμένου να δώσει ώθηση στον δικό του αθλητή αθλήτρια. Από το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Νικ Γκάλης Hall ξεχώρισε η παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, της Αντιπεριφερειάρχου Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρυσής Ολυμπιονίκου Βούλας Πατουλίδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Νίκου Ζεϊμπέκη, του διοικητή της Ειδικής μονάδας Δασικών Επεμβάσεων Αντιπύραρχο Χρήστο Σπυρίδη και πολλών ακόμη εκπροσώπων φορέων και ανθρώπων  της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

 Στα αγωνιστικά αξιοσημείωτα τα δυο ρεκόρ που έγιναν από τη Ζωή Φίτσιου στα 2000μ. ελαφρά βάρη καθώς και του 12χρονου Δημήτρη Μιτακίδη στα 1000μ. ωστόσο την παράσταση έκλεψε η κόντρα στην κατηγορία ΟΠΕΝ των 2000 ανάμεσα στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο  και τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο με τον Γιάννη Καλανδαρίδη τελικά να κατακτά την 1η θέση , τον Στέφανο τη 2η και τον Θανάση Παλαιοπάνο την 3η. Σπουδαίες μάχες έγιναν και στις σκυταλοδρομίες σε άνδρες και γυναίκες ένα αγώνισμα που έκλεισε το πρόγραμμα.

Στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το παρών έδωσε και όλο το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας που διέκοψε την προετοιμασία του στο Σχοινιά συνοδευόμενο από τον τεχνικό σύμβουλο της  ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε που μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο βραβεύτηκαν από τον Δήμοι Θεσσαλονίκης όπως και ο Δήμος βραβεύτηκε καθώς και η Βούλα Πατουλίδου από την Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο αγώνας καλύφθηκε live stream από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο  Youtube όπου τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 4000 θεατές αριθμούς που συνεχίζει να ανεβαίνει . 

 Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα δείτε τα ΕΔΩ