Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με συμμετοχές προ πανδημίας έρχεται το 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

 

Με αριθμό συμμετοχών που επιστρέφει την ελληνική κωπηλασία στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού και ακόμα καλύτερα ξεκινάει την Πέμπτη 20 Απριλίου το 89ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Στην Α΄Φάση που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις μέρες, μέχρι την Κυριακή 23/4, θα πάρουν μέρος 452 αθλητές κι αθλήτριες από 27 σωματεία που θα στελεχώσουν 292  πληρώματα στα 36 αγωνίσματα του προγράμματος, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία δέκα χρόνια αφού δεν υπολογίζεται και ο όγκος των αθλητών-τριών που θα πάρει μέρος και στη β΄φάση τον ερχόμενο Ιούλιο στα Γιάννενα.   

Δεν είναι όμως μόνο η μεγάλη συμμετοχή που ανεβάζει το ενδιαφέρον αλλά και η σημαντικότητα της φετινής χρονιάς  αφού όλοι οι αθλητές θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων που φέτος θα διεκδικήσουν τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Αυτή τη φορά με τα χρώματα των ομάδων τους ο Στέφανος Ντούσκος , ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου , η Ζωή Φίτσιου , ο Θανάσης Παλαιοπάνος , η Στέλλα Νάτσιουλα και όλα τα παιδιά της Εθνικής ομάδας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στα σωματεία τους.

«Παρά τις δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, έχουμε μια εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή φετινό πρωτάθλημα που δείχνει ότι τα σωματεία μας , οι διοικήσεις και οι προπονητές τους εξακολουθούν να αγωνίζονται άοκνα με σθένος και αποφασιστικότητα για να προσφέρουν στους νέους της χώρας μας τη χαρά του υγιούς αθλητισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας στο έντυπο του 89ουΠανελληνίου πρωταθλήματος που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.  

Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ιδανικές ενώ πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα και των τεσσάρων ημερών με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες. Το Σαββατοκύριακο όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν όπως γίνεται πάντα τα τελευταία live stream από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube και τα επίσημα  Social Media της ΕΚΟΦΝΣ.   

Την προκήρυξη του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ και το Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΔΩ