Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με 7 πληρώματα και 14 αθλητές στο Πλόβντιβ για το Παγκόσμιο Κ23 η Ελλάδα

 

Στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετώνπου θα διεξαχθεί από 19-23 Ιουλίου. Την αποτελούν 14 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 7 πληρώματα (4 αγοριών και 3 κοριτσιών).  

Πιο αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα:

ΑΓΟΡΙΑ:

Σκιφ ελ βαρών: Στράτος Τριανταφύλλου

Διπλό σκιφ: Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος άνευ: Δημήτρης Στασινός-Ζήσης Μπουκουβάλας

Τετράκωπος άνευ: Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαΐτας-Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Λεωνίδας Τζουμέζης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Σκιφ: Ευαγγελία Φράγκου

Διπλό σκιφ: Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Βαρέζε η Ελλάδα είχε κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια με Μπούρμπου-Φράγκου στη δίκωπο και την Αναστασιάδου στο σκιφ το ελαφρύ.

Τους αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Δημήτρης Πέτρου, Γιάννης Τσαλούχος και John Faulkner, γιατρός Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ και έφορος Αγώνων της ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Παπαγιάννης.

Συνολικά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 της Βουλγαρίας θα πάρουν μέρος 750 αθλητές κι αθλήτριες από 51 χώρες με τις Γερμανία και ΗΠΑ να έχουν τις μεγαλύτερες αποστολές , από 22 πληρώματα η καθεμία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών την Πέμπτη θα διεξαχθούν όλοι οι προκριματικοί, την Παρασκευή οι επαναληπτικοί και ελάχιστοι ημιτελικοί και το σαββατοκύριακο θα γίνουν όλοι οι τελικοί.