Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με ρεκόρ συμμετοχής σε πληρώματα ξεκινάει αύριο το επετειακό 90ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Σχοινιά.

 

Τα 90α του γενέθλια με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας η Α Φάση του οποίου ξεκινάει αύριο Πέμπτη 9/5 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12/5 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ Ελ βαρών, Κ23 και Εφήβων-Νεανίδων, αφού οι συμμετοχές των πληρωμάτων φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και φτάνουν τα 312 από 28 σωματεία όλης της χώρας.

Συνολικά 450 αθλητές κι αθλήτριες έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν στο 90ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας και συγκεκριμένα στην 1η φάση σε μια διοργάνωση που εκτός από επετειακό χαρακτήρα έχει και επετειακό σήμα, αυτό που φιλοτέχνησε ο Ανδρέας Κρομμυδάς και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων πολλών που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα από το ΔΣ της Ομοσπονδίας . Μάλιστα το συγκεκριμένο επετειακό σήμα θα κοσμεί και τα μετάλλια που θα δοθούν στους νικητές της διοργάνωσης.

Αυτό είναι το ένα κίνητρο που θα έχουν οι αγωνιζόμενοι ενώ το ισχυρότερο ασφαλώς θα είναι μια θέση όσο πιο ψηλά γίνεται προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες τους στους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν. Γι αυτό και η παρουσία όλων των αθλητών και όσων αγωνίζονται με τις Εθνικές ομάδες , όπως ο Στέφανος Ντούσκος, η Χριστίνα Μπούρμπου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου , ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου , ο Θανάσης Παλαιοπάνος , η Ζωή Φίτσιου , η Μιλένα Κοντού κι άλλων είναι δεδομένη.

«Η ομοσπονδία μας και φέτος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διασφάλιση της επιτυχίας του 90ου Πανελληνίου πρωταθλήματος με σκοπό να αναδειχθεί για ακόμα μια φορά νικητής το αγαπημένο μας άθλημα η κωπηλασία» αναφέρει μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας στο έντυπο της διοργάνωσης που μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.     

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας ξεκινάει στις 08:00 και περιλαμβάνει 52 προκριματικές σειρές σε όλες τις κατηγορίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 14:00. Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ θα μεταδοθούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YOUTUBE.