Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ακόμα δυο πληρώματα στα ημιτελικά. Το Σάββατο και οι τελικοί, δε θα γίνουν αγώνες Κυριακή λόγω κακοκαιρίας

 

Δυο ακόμη προκρίσεις στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Παρίσι εξασφάλισαν σήμερα τα ελληνικά πληρώματα φτάνοντας τις 6 συνολικά για την αυριανή πολύ σημαντική 3η μέρα το Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Πιο συγκεκριμένα στον επαναληπτικό στου σκιφ Εφήβων ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης (ΦΩΤΟ) πήρε την 1η θέση με 6:59.93 και πήρε την πρόκριση για την κορυφαία 12άδα του αγωνίσματός του

Την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ Εφήβων εξασφάλισαν και οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου που επίσης τερμάτισαν στην 1η θέση του επαναληπτικού τους με χρόνο 6:28.95.

Την 4η θέση στον επαναληπτικό του τετραπλού Εφήβων πήραν οι Αριστείδης Καλαντίδης-Σπύρος Κυριζόπουλος-Γιώργος Χαρίσιος-Κωνσταντινος Καραγιαννης με χρόνο 6:02.81 θέση που τους έστειλε στον Γ΄ Τελικό όπου πήραν μέρος λίγο αργότερα για να καταλάβουν τη 2η θέση με 6:13.23 και την 14η στη γενική.  

Έτσι το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ημιτελικούς για τα ελληνικά πληρώματα που θα επιδιώξουν την παρουσία τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους μεγάλους τελικούς που θα γίνουν λίγη ώρα μετά αφού η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αποφάσισαν να μην κάνουν αγώνες τη Κυριακή που θα επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες .

Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 11:15 ώρα Ελλάδας ενώ μαζί με τους τελικούς Β΄ το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14:51.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα ματαιώθηκαν οι τελευταίες δέκα κούρσες λόγω των καταιγίδων που αναμένονταν στην  περιοχή του Κωπηλατοδρομίου.    

Αναλυτικά το ωρολόγιο (ώρες Ελλάδας) πρόγραμμα των ημιτελικών των ελληνικών πληρωμάτων έχει ως εξής:

09:35: Δικωπος Νεανίδων Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου

09:45: Δίκωπος Εφήβων Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας

10:05: Τετραπλό σκιφ Νεανίδων Νεφέλη Ντάρα-Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Σωτηρία Άνγκου.

10:20: Διπλό σκιφ Νεανίδων Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

10:30: Διπλό σκιφ Εφήβων Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

10:45: Σκιφ Εφήβων Παναγιώτης Μακρυγιάννης.