Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ξεκίνημα με το δεξί για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

 

Πρεμιέρα με το δεξί έκαναν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στο Μόναχο με τα τέσσερα; από τα έξι να περνάνε απευθείας στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Ντούσκος στην πρώτη του επίσημη κούρσα μετά τον θρίαμβο του Τόκιο πριν από ακριβώς ένα χρόνο πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιφ με χρόνο 7:41.36 που ήταν ο καλύτερος με διαφορά από όλους τους συμμετέχοντες και προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πήρε την 1η θέση στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7:45.47 που είναι ο 2ος καλύτερος και πέρασε απευθείας στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Στο προκριματικό του σκιφ των γυναικών εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Ευαγγελία Αναστασιάδου(ΦΩΤΟ) που τερμάτισε 1η με 8:43.50 σημειώνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση από όλες τις συμμετέχουσες και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Στα 12 κορυφαία πληρώματα του Ευρωπαΐκου πρωταθλήματος προκρίθηκε και το διπλό των ανδρών. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν τη 2η θέση στη σειρά τους με 6:54.95 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Η δίκωπος των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου που πρίν λίγες μέρες είχαν στευθεί Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε πήρε την 3η θέση στο προκριματικό με χρόνο 7:59.26 και θα αγωνιστούν αύριο στον επαναληπτικό.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ζωή Φίτσιου που τερμάτισε 3η στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 8:46.58 και θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενη αύριο στον επαναληπτικό.