Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Πρεμιέρα με το δεξί οι άνδρες στο Βελιγράδι.Απευθείας όλοι στα προημιτελικά. Ξεκινούν και οι γυναίκες

 

Με το δεξί μπήκαν τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στο Βελιγράδι της Σερβίας αφού και τα τρια , όλα ανδρών, προκρίθηκαν στα προημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία μιας παραπάνω κούρσας, ενός επαναληπτικού.

Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος που αγωνίστηκε στην πρώτη κούρσα του παγκοσμίου τον 1ο προκριματικό του σκιφ ανδρών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας δυναμικά πήρε τα ηνία και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και κατέλαβε την 1η θέση και μαζί την πρόκριση απευθείας στα προημτελικά με χρόνο 6:45.46. «Νιώθω πολύ καλά και η προετοιμασία πήγε καλά. Ένιωσα εξαιρετικά μέσα στη κούρσα.Τις τελυταίες εβδομάδες όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση» τόνισε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά την κούρσα. Επόμενος αγώνας πλέον του Στέφανου Ντούσκου τα προημιτελικά της Τετάρτης.  

Λίγο αργότερα το δίδυμο του διπλού ελ βαρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου έκανε αυτό που έπρεπε χωρίς να σπαταλήσει έξτρα ενέργεια. Έχοντας τον έλεγχο μέσα στη κούρσα ξεκίνησε από την 3η θέση και πήρε την 4η θέση τερματίζοντας σε 6:21.47 και βέβαια το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να μπει στην διαδικασία των επαναληπτικών και εξοικονομώντας μια κούρσα. Επόμενος αγώνας για το ελληνικό δίδυμο επίσης το πρωί της Τετάρτης.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή της πρεμιέρας σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία με τις δυο προηγούμενες αφού  το διπλό βαρύ των Θανάση Παλαιοπάνου-Γιάννη Καλανδαρίδη (ΦΩΤΟ) πήρε επίσης αυτό που ήθελε κάνοντας οικονομία δυνάμεων. Γνωρίζοντας ότι τα τέσσερα πρώτα πληρώματα περνάνε απευθείας στα προημιτελικά ξεκίνησαν από τη 2ηθέση όπου παρέμειναν ως τα μισά της κούρσας και στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό και χωρίς ρίσκο πήραν την 4η θέση με χρόνο 6:16.62 και βέβαια την πρόκριση.   Και τα προημιτελικά του διπλού θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης.   

  Έφτασε η ώρα των γυναικών

Αύριο Δευτέρα, μπαίνουν στο Παγκόσμιο και τα γυναικεία πληρώματα μας με πρώτη την δίκωπο των Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου που θα ξεκινήσουν στις 10:47 ώρα Ελλάδας. Μαζί τους τα πληρώματα από Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Χιλή  και Ρωσία που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι. Η νικήτρια της προκριματικής σειράς θα περάσει απευθείας ημιτελικό και θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παρίσι αφού στο Βελιγράδι θα δοθούν 11 εισιτήρια άρα μόνο μια χώρα από τη 12άδα θα αποκλειστεί.

Στις 11:17 ώρα Ελλάδας θα βρεθούν στην εκκίνηση του διπλού ελ βαρών οι Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού. Τα δυο κορίτσια θα έχουν δίπλα τους τις Γαλλία , Πολωνία, Ιταλία και Καναδά με τις δυο νικήτριες της κούρσας να περνάνε απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα σκάφη να πηγαίνουν επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι το αγώνισμα στο Βελιγράδι δίνει 7 εισιτήρια για το Παρίσι.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή για τη Δευτέρα είναι στις 11:37 ώρα Ελλάδας  με το πολύ νέο πλήρωμα του διπλού γυναικών που αποτελούν οι Ευαγγελία Φράγκου-Σοφία Δαλίδου να πηγαίνει για την έκπληξη. Δίπλα θα έχουν τρεις βάρκες από τη Ρουμανία τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα επιδιώξουν να πάρουν τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις ώστε να περάσουν απευθείας στα ημιτελικά. Αν τα καταφέρουν θα είναι σχεδόν αγκαλιά με το εισιτήριο για το Παρίσι αφού οι 11 από τις 12 βάρκες των ημιτελικών θα πάρουν τη πρόκριση.