Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ιδανική πρεμιέρα για τα ελληνικά πληρώματα στην προολυμπιακό ρεγκατα του Βαρεζε .Προκρίθηκαν όλα στους τελικούς και ημιτελικούς

 

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να έχουν τα ελληνικά πληρώματα στην σημερινή (5/4) πρεμιέρα της Ευρωπαϊκής Προολυμπιακής ρεγκάτας στο Βαρέζε της Ιταλίας όπου θα δοθούν τα προτελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Και τα τέσσερα πληρώματα μας προκρίθηκαν , τα τρία απευθείας στους τελικούς και το ένα στον ημιτελικό (αφού δεν υπήρχε πρόκριση απευθείας για τελικό), αποφεύγοντας έτσι τις κούρσες των επαναληπτικών αποθηκεύοντας δυνάμεις για τους μεγάλους αγώνες της ερχόμενης Τετάρτης.      

Πιο αναλυτικά με ένα από τα γνωστά της σπρίντ στα τελευταία μέτρα η Αννέτα Κυρίδου εγκαινίασε με νίκη τη νέα της βάρκα και ταυτόχρονα έκλεισε θέση για τον τελικό του σκιφ γυναικών, την μοναδική που έδινε ο προκριματικός για να διεκδικήσει να μπει στην πρώτη τριάδα και να καπαρώσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΘ τερμάτισε σε 7:39.34 ενώ 2η ήταν η Άρσιτς από τη Σερβία με 7:44.22 και 3η η Κλάεσον από τη Σουηδία με 7:57.85

Εξαιρετικός και ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των ανδρών.O Γιαννιώτης πρωταθλητής πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και χωρίς πρόβλημα τερμάτισε 1ος με 6:52.84, όμως λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο αγώνισμα (16 αθλητές) θα περάσει και από τη διαδικασία του Ημιτελικού για να προκριθεί στο τελικό.

Δυναμική εμφάνιση από το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών. Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου-Ζωή Φίτσιου στον 2ο διεθνή αγώνα που παίρνουν μέρος ως πλήρωμα, κατάφεραν να νικήσουν όλες τις αντιπλάλους τους και να πέσουν πρώτες στον τερματισμό σε 7:08.43 και βέβαια να σφραγίσουν πανηγυρικά την παρουσία τους στον τελικό της Τετάρτης.

Αν και «πρωτάρηδες» σε διεθνή αγώνα ως πλήρωμα οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Σταύρος Σουλαρίκας τα πήγαν εξαιρετικά, πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με χρόνο 6:32.56 πίσω από την 1η Ουκρανία (6:27.35) σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Τετάρτης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης (ώρες Ελλάδας)

Σκιφ Ανδρών (ημιτελικός) Στέφανος Ντούσκος (09:30 ή 09:37)

Σκιφ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ) Αννέτα Κυρίδου (10:45)

Διπλό σκιφ ΕΒ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ) Αναστασιάδου-Φίτσιου (11:00)

Διπλό σκιφ ΕΒ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)Παπακωνσταντίνου-Σουλαρίκας) 11:15

Σκιφ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ) Στέφανος Ντούσκος (11:50)