Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στη Καστοριά το Σαββατοκύριακο η 15η Παν. Συνάντηση Ανάπτυξης. Φτάνουν τις 300 οι συμμετοχές

 

Με συμμετοχές που πλησιάζουν τις 300, το νέο αίμα της ελληνικής κωπηλασίας δίνει και πάλι το παρών στο θεσμό που αναδεικνύει τους αυριανούς Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές την Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης που φέτος κλείνει τα 15 χρόνια και η πρώτη φάση της διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στην λίμνη της Καστοριάς με διοργανωτή τον ΝΟ Καστοριάς και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς πάντα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Συνολικά 163 πληρώματα από παιδιά 12-14 ετών που προέρχονται από 26 σωματεία της χώρας θα πάρουν μέρος  και ουσιαστικά το «βάπτισμα του πυρός» στα δέκα αγωνίσματα του προγράμματος για να καταθέσουν το δικό τους πρώτο αποτύπωμα στην ελληνική κωπηλασία.

Την μεγαλύτερη ομάδα κατεβάζει ο ΝΟ Ιωαννίνων με 31 αθλητές(16 πληρώματα), ακολουθεί η ΔΝΟ Ηγουμενίτσας με 27 αθλητές (12) και οι ΝΑΟ Σαλαμίνας με 20 (10), ΝΟ Μαυροχωρίου 19(9).    

Το πρόγραμμα της 1ης μέρας (Σάββατο) θα ξεκινήσει στις 8πμ. και περιλαμβάνει 59 προκριματικές και επαναληπτικές κούρσες που θα ολοκληρωθούν λίγο μετά της 3μμ. Αναλυτικά όλες οι αυριανές κούρσες ΕΔΩ.

Την Κυριακή θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί ωστόσο το μετάλλιο δεν έχει καμία σημασία . Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή και κυρίως η εμπειρία που αποκτούν αυτά τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα στην κωπηλασία.

Η Β΄Φάση θα διεξαχθεί στις 2-3/9 από τον ΙΟΘ στη λίμνη Βόλβη.