Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Έλαμψε το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Κωπηλασίας στη γιορτή των κορυφαίων

 

Πλημμύρησε νιάτα ταλέντο και λάμψη χρυσού το αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου κατά την τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών κι αθλητριών της κωπηλασίας για το 2023.

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου , του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου , το αρχηγού της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι Πέτρου Συναδινού , του γγ του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπου της Κυβέρνησης Γεωργίου Βουτσινού κι άλλων υψηλών προσκεκλημένων η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία τίμησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές της που διακρίθηκαν στις διεθνείς διοργανώσεις σε Παγκόσμια Ευρωπαϊκά αλλά και Βαλκανικά πρωταθλήματα ενώ απονεμήθηκαν τα Κύπελλα του πρωταθλητή και πολυνίκη στον ΝΟ Ιωαννίνων με τον νέο του πρόεδρο Νίκο Εξάρχου να τα παραλαμβάνει από τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα.

Ο Γιάννης Βράμπας ήταν και αυτός που άνοιξε την εκδήλωση με τον σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας τους αθλητές και τους προπονητές για τις επιτυχίες τους καθώς και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την στήριξή της στην Ελληνική Κωπηλασία.

Οι πρώτες βραβεύσεις αφορούσαν στον Στέφανο Ντούσκο καθώς και  τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες με τον χρυσό Ολυμπιονίκη να ελπίζει για άλλη μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Παρίσι αλλά και να ανυπομονεί για την στιγμή που θα γίνει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος την ερχόμενη Τρίτη κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το έργο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας καθώς και των αθλητών και των προπονητών εξήρε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στον χαιρετισμό του ενώ εξέφρασε της πεποίθησή του ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα ελληνικά πληρώματα που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Συγκλονιστική και η ομιλία του Τζιάνι Ποστιλιόνε για τον άθλο που έχουν πετύχει οι Έλληνες αθλητές κάνοντας μια σύγκριση με της προηγμένες κωπηλατικά χώρες σε όλο τον κόσμο.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, ο πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος , ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ Πλοίαρχος Ιωάννης Πατλάκας , ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τάσος Σχίζας, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Γιάννης Μαραγκουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης , ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος ,ο αναπληρωτής γγ Ιάκωβος Φιλιππούσης καθώς και τα μέλη της ΕΟΕ Μιχάλης Φισετζίδης, Νίκος Ιατρού και Κώστας Λιαρομμάτης όπως βέβαια και η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Αναστασοπούλου την οποία ευχαριστεί δημοσίως η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Η γιορτή των κορυφαίων μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας στο YouTube μια προσφορά του Sportal TV το οποίο ευχαριστεί δημόσια η Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε όπως μεταδόθηκε από ΕΔΩ               

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ