Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αύριο "κληρώνει" στο Βαρέζε. Κανονικά οι ημιτελικοί και τελικοί στο Προολυμπιακό. Στην Ιταλία και οι δίκωπες

 

Κανονικά όπως όλα δείχνουν οι προγνώσεις της ιταλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη , μετά από δυο αναβολές λόγω καιρικών συνθηκών, η τελευταία και πιο σημαντική μέρα της Ευρωπαϊκής προολυμπιακής ρεγκάτας στη λίμνη του Βαρέζε όπου τέσσερα ελληνικά πληρώματα διεκδικούν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Τα τρία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο τελικό του αγωνίσματός τους ενώ ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο μοναδικός που λόγω πολλών συμμετοχών (16 συνολικά) στο σκιφ των ανδρών θα πρέπει να αγωνιστεί και στον ημιτελικό.

Έχοντας τερματίσει και με διαφορά μάλιστα στην 1η θέση του προκριματικού ο Γιαννιώτης πρωταθλητής θα ανοίξει την αυλαία για τους Έλληνες αθλητές αγωνιζόμενος στη 2η ημιτελική σειρά στις 9:37 ώρα Ελλάδας με αντιπάλους τον Ζέλνικα από τη Σλοβακία, τον Ρέιμ από την Αυστρία, τον Καζακλί από την Τουρκία, τον Μπακέους από την Σουηδία και τον Βεν από την Φινλανδία. Οι τρείς πρώτοι θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό που έχει προγραμματιστεί για τις 11:40 (ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα από αυτό τελικό έχουν προγραμματιστεί οι άλλοι τρείς τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα:

Στις 10:45( ώρα Ελλάδας) της Αννέτας Κυρίδου στο σκιφ γυναικών

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) της Ευαγγελίας Αναστασιάδου και Ζωής Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελ βαρών και

Στις 11:15 (ωρα Ελλάδας) των Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Σταύρου Σουλαρίκα στο διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών.

Από τους τελικούς των σκιφ τα τρια (3) πρώτα πληρώματα παίρνουν τη πρόκριση για το Τόκιο κι από τους τελικούς των διπλών τα δύο (2) πρώτα πληρώματα πάνε Τόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους κανονισμούς της FISA η Ελλάδα μπορεί να προκρίνει για τους Ολυμπιακούς αγώνες από την συγκεκριμένη προολυμπιακή ρεγκάτα μόνο ένα πλήρωμα.

Έτσι σε περίπτωση που κερδίσουν το εισιτήριο από τους αυριανούς τελικούς του Βαρέζε παραπάνω από ένα ελληνικά πληρώματα θα γίνει από την ΕΚΟΦΝΣ η τελική επιλογή με βάση τα κριτήρια που έχουν γίνει γνωστά στους αθλητές και στα σωματεία τους και μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Στο Βαρέζε για το Ευρωπαϊκό Α-Γ και οι 2 δίκωπες

Την Παρασκευή στην ίδια λίμνη στο Βαρέζε θα ξεκινήσει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου θα πάρουν μέρος τα τέσσερα πληρώματα που αγωνίζονται στην προολυμπιακή ρεγκάτα καθώς και δυο δίκωπες ανδρών και γυναικών που έφυγαν σήμερα από τον Σχοινιά για να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους αθλητές στην ιταλική πόλη.

Ο λόγος για τη δίκωπο των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου που έχουν εξασφαλίσει από το 2019 τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και το αντίστοιχο των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Ζήση Μπουκουβάλα που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Ευρωπαϊκό . Τα δυο πληρώματα συνόδευσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Φώτου.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Κυριακή 11 Απριλίου θα μεταδώσει η ΕΡΤ από τη διαδικτυακή της συχνότητα ΕΡΤSports.