Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρώτος τελικός μετά από 380 μέρες για τον Σ.Ντούσκο και ακόμη τέσσερα πληρώματα διεκδικούν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Στην 6η θέση Μπούρμπου-Φράγκου

 

Ένα χρόνο και 15 ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού  μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος επιστρέφει και πάλι σε μεγάλο τελικό διεθνούς διοργάνωσης και συγκεκριμένα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Ανδρών-Γυναικών στο Μόναχο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στα 6 κορυφαία πληρώματα της Γηραιάς Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο κατακτώντας τη 2η θέση στον ημιτελικό του σκιφ με χρόνο 7:14.02 που είναι ο τρίτος καλύτερος του τελικού μετά του Ιταλού Σοάρες (7:12.42) και του Βρετανού Τόμας (6:12.80).

Συνολικά η τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις τελικούς με ελληνικό ενδιαφέρον αφού όλα τα πληρώματα κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τα ημιτελικά.

Ο πρώτος μάλιστα από τους 6 συνολικά για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του Σαββάτου με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου να τερματίζουν 6ες στο τελικό της δικώπου με χρόνο 7:52.21 και να δείχνουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν και μεγαλύτερες σε ηλικία αλλά και πιο έμπειρες αντιπάλους.

Την Κυριακή εκτός από τον τελικό του Στέφανου Ντούσκου στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου θα μπουν ακόμα , ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7:13.24 που είναι ο 2ος καλύτερος του τελικού, οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος που τερμάτισαν 2οι στον ημιτελικό του διπλού με χρόνο 6:40.64, η Ευαγγελία Αναστασιάδου που τερμάτισε 3η στον ημιτελικό του σκιφ με 8:11.74 καθώς βέβαια και η Ζωή Φίτσιουπου έχει πάρει τη πρόκριση στο τελικό του σκιφ ελ βαρών  από την Παρασκευή.  

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών τελικών της Κυριακής στο Μόναχο (ώρες Ελλάδας):

12:20 Σκιφ ελ βαρών Α (Αντώνης Παπακωνσταντίνου)

12:36 Σκιφ ελ βαρών Γ (Ζωή Φίτσιου)

13:59 Διπλό σκιφ Α (Παλαιοπάνος-Καλανδαρίδης)

14:30 Σκιφ Γ (Ευ.Αναστασιάδου)

15:03 Σκιφ Α (Στ.Ντούσκος)

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3