Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ήρθε ο πρώτος τελικός για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Κ23 του Βαρέζε. Αύριο ξεκινούν και οι Έφηβοι

 

Ο πρώτος τελικός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 του Βαρεζε «κλείδωσε» για την Ελλάδα Ευαγγελία Φράγκου-Χριστινα Μπουρμπου πήραν την 1η θέση στο προκριματικό της δίκωπου με χρόνο 7:08.28 και προκρίθηκαν απευθείας στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο έχασαν την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό της δίκωπου Κ23 οι Δημητρης και Ζησης Μπουκουβάλας. Οι δυο πρωταθλητές μας πήραν την 3η θέση με 6:28.35 χάνοντας πάνω στο τερματισμό τη 2η που οδηγούσε στη 12αδα από το πλήρωμα της Ρουμανιας που τερμάτισε σε 6:27.59. Έτσι θα διεκδικήσουν τη συνέχεια της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο του Βαρεζε μέσω του επαναληπτικού

Την 4η θέση στο προκριματικό του διπλού Ελ βαρών των αγοριών Κ23 κατέλαβαν οι Στρατός Τριανταφυλλου-Σταύρος Συμεωνίδης με 6:38.65 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό. Την 5η θέση στο διπλό σκιφ Κ23 του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κατέλαβαν οι Στεφανος Καπακογλου-Παύλος Φαΐτας με χρόνο 6:45.27 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

 Οι αυριανές συμμετοχές σε Έφηβους-Νεάνιδες και τα επαναληπτικά των Κ23

Αύριο ξεκινούν και οι Έφηβοι-Νεάνιδες το δικό τους Παγκόσμιο πρωτάθλημα με πέντε ελληνικά πληρώματα να κάνουν το ντεμπούτο τους στα προκριματικά

Πιο συγκεκριμένα στις 10:10 ώρα Ελλάδας οι Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας θα αγωνιστούν στο προκριματικό της δικώπου με στόχο μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στα ημιτελικά.

Αμέσως μετά στις 10:15 θα αγωνιστεί το τετραπλό σκιφ με τους Παν.Αδαμ-Απ.Λυκομήτρο-Νικ.Χωλόπουλο-Δημ.Παπάζογλου με τους δυο πρώτους να περνάνε ημιτελικό.

Στο διπλό σκιφ των Νεανίδων στις 10:30 οι Σοφία Δαλίδου-Στυλιανή Νάτσιουλα θα περάσουν ημιτελικό μόνο αν πάρουν τη 1η θέση ενώ στις 11:00 θα αγωνιστούν στο διπλό οι Λεωνίδας Κοπίδης-Παναγιώτης Μακρυγιάννης σε μια κούρσα που οι τέσσερις πρώτοι συνεχίζουν στα προημιτελικά. Τέλος στις 11:50 η Κατερίνα Γκόγκου θα πάρει μέρος στυο προκριματικό του σκιφ νεανίδων με στόχο τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγεί στα ημιτελικά.

Για τους Κ23 το μεσημέρι στις 3:10 για τους Κ23 οι Παύλος Φαϊτας-Στέφανος Καπάκογλου θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό του διπλού με στόχο μια θέση στην πρώτη τριάδα που θα τους οδηγήσει στα ημιτελικά, στις 4μμ οι Στάθης Τριανταφύλλου-Σταύρος Συμεωνίδης θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό του διπλού ελαφρών για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις επίσης που οδηγούν στα ημιτελικά. Τέλος στις 4:55 οι Δημήτρης και Ζήσης Μπουκουβάλας θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό της δικώπου για ένα από τα τρία πρώτα εισιτήρια που θα τους στείλει στα ημιτελικά.