Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ23: Επτά τελικοί για τα ελληνικά πληρώματα στο Κρέφελντ

 

Τα επτά από τα δέκα γαλανόλευκα πληρώματα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κάτω των 23 στο Κρέφελντ της Γερμανίας θα αγωνιστούν στους τελικούς της Κυριακής και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών της διοργάνωσης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην Ελληνική κωπηλασία εδώ και πολλά χρόνια.

Τα δυο από τα επτά πήραν απευθείας την πρόκριση από τα προκριματικά , τρία ακόμη ελληνικά πληρώματα σφράγισαν το εισιτήριο από την διαδικασία των επαναληπτικών ενώ ακόμα δυο θα βρεθούν απευθείας στους τελικούς λόγω των συμμετοχών στα συγκεκριμένα αγωνίσματα.       

Πιο αναλυτικά την απευθείας πρόκριση στον τελικό του σκιφ ανδρών πήρε ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης που τερμάτισε 1ος στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκε , όπως και το διπλό σκιφ των ανδρών με τους Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου που επίσης ήταν πρώτοι στη σειρά τους.

Λίγο αργότερα τρία ακόμα πληρώματα πήραν τη πρόκριση για τους μεγάλους τελικούς τερματίζοντας στην 1η θέση των επαναληπτικών στα αγωνίσματά τους. Ο λόγος για την δίκωπο των ανδρών με τους Παύλο Φαΐτα-Ζήση Μπουκουβάλα, το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Νεφέλη Ντάρα-Ιωάννα Ασβεστά και  την τετράκωπο άνευ των ανδρών με τους Βασίλη Κωστούλα-Δημήτρη Κούτρα-Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Λεωνίδα Τζουμέζη (ΦΩΤΟ).

Θέση στον τελικό λόγω συμμετοχών έχουν κλείσει στο διπλό ελαφρών των γυναικών οι Άνγκου-Λιόλιου που στη σειρά για την κατανομή των διαδρομών πήραν τη 1η θέση όπως και η δίκωπος των γυναικών με τις Λαπίκοφ-Παπαιωάννου που ήταν 4ες στον προκριματικό για την κατανομή των διαδρομών στο τελικό.  

Στους τελικούς Β΄ της διοργάνωσης θα πάρουν μέρος ο Στράτος Τριανταφύλλου που ήταν 3ος στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών, η Σταυρούλα Γιαλογλίδου που στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών ήταν επίσης 3η και οι Αθανασιάδης-Καραγιάννης που ήταν 4οι στον επαναληπτικό του διπλού ελ βαρών.

Το πρόγραμμα των αυριανών τελικών Β΄ θα ξεκινήσει στις  12:00 ενώ οι μεγάλοι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 13:06 (ώρα Ελλάδας) για να ολοκληρωθούν περίπου στις 16:45.