Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ανοιχτή επιστολή Ομίλου Ερετών προς το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ

 

Ανοιχτή επιστολή προς το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ έστειλε ο Όμιλος Ερετών. Το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα αναφέρει:  

Κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες ημέρες το άθλημα της κωπηλασίας βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας, με καταγγελίες κατά της ΕΚΟΦΝΣ και εκπροσώπων της εθνικής ομάδος.

Η συγκυρία των ημερών με όλα όσα καλείται να αντιμετωπίσει ο αθλητικός χώρος, επιβάλλει την εγρήγορση όλων μας και δεν επιτρέπει «εκπτώσεις» προς καμία κατεύθυνση.

Έως ότου διελευκανθούν οι καταγγελίες, είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας η προστασία των αθλητών και ο σεβασμός στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους υπηρετώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την Ελληνική Κωπηλασία.

Παράλληλα, πρέπει να αποτραπεί η διαπόμπευση ανθρώπων από «λαϊκά δικαστήρια» και να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας που είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων (άρθρο 6, παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του»).

Ιδιαίτερα, επιθυμούμε να αναφερθούμε στην πολυετή και σημαντική προσφορά του Κώστα Κοντομανώλη στον Όμιλο Ερετών και την Ελληνική Κωπηλασία, όπου ως αθλητής έλαβε πολλαπλές διακρίσεις και έγινε ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία. Ως προπονητής επιδεικνύει αφοσίωση, ήθος και εργατικότητα και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει πολλούς Έλληνες κωπηλάτες με διεθνείς διακρίσεις. Σε όλη αυτή τη μακροχρόνια πορεία του χαίρει σεβασμού και εκτίμησης. 

Ο Όμιλος Ερετών, καλεί σήμερα την οικογένεια της ελληνικής κωπηλασίας να κινητοποιηθεί και να συνδράμει με κάθε μέσο στο έργο των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών.

Ταυτόχρονα πρέπει να καταστεί σαφές ότι επιζητούμε την άμεση διαλεύκανση των καταγγελιών, την απόδοση τυχόν ευθυνών ή την κατάρριψή τους, δεδομένου ότι η δυσφήμιση που υφίσταται το άθλημα της κωπηλασίας δεν συνάδει με την πολυετή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συστράτευση μας στην προσπάθεια αποκατάστασης του αθλήματος και των ανθρώπων που με αφοσίωση το υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ερετών