Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Συγκλονισμένος και ο πρόεδρος τις Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το χαμό της Λίας Τρίκα.Συλλυπητήρια από παντού

 

Συγκλονισμένη όχι μόνο η ελληνική αλλά και η παγκόσμια κωπηλατική κοινότητα είναι από τον ξαφνικό χαμό της επι πολλά χρόνια διευθύντριας διοικητικών υπηρεσιών της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Λίας Τρίκα που έφυγε στις 18 Ιουνίου μετά απο ολιγόμηνη πάλη με τον καρκίνο. 

Είναι χαρακτηριστική η συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε ο προεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ζαν Κριστόφ  Ρολάντ απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα , τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Καρρά καθώς και όλη την ελληνική κωπηλατική οικογένεια. 

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Λίας Τρίκα.

Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και σε ολόκληρη την Ελληνική κωπηλατική κοινότητα.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Λία δεν ήταν απλώς μια αγαπημένη φίλη, αλλά μια πολύτιμη παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις της κωπηλασίας, καθώς και στα συνέδριά μας.  Σε όλες αυτές τις δεκαετίες, η ακλόνητη αφοσίωση και το πάθος της Λίας για την κωπηλασία ήταν εμφανή σε κάθε επικοινωνία.

Πάντα φιλική, εξαιρετικά επικοινωνιακή και εποικοδομητικά αφοσιωμένη, δημιουργούσε με την παρουσία της εξαιρετική ατμόσφαιρα σε κάθε συγκέντρωση.  Η συνεισφορά της ήταν ανεκτίμητη και η δέσμευσή της  με το άθλημα ήταν απόδειξη της αγάπης της για την κωπηλασία και της επιθυμίας της να τη δει να ανθίζει.  Η Λία ήταν γνωστή φυσιογνωμία της ελληνικής κωπηλασίας, υπηρετώντας την ως Γενική Γραμματέας των διοικητικών υπηρεσιών για πολλά χρόνια με απόλυτη πίστη και επαγγελματισμό.  Η υποστήριξή της και οι υπηρεσίες της ήταν καθοριστικής σημασίας για την προώθηση των στόχων της Ομοσπονδίας και την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η κοινότητα της κωπηλασίας έχασε όχι μόνο έναν αφοσιωμένο συνήγορο αλλά και ένα εγκάρδιο και εμπνευσμένο άτομο του οποίου η παρουσία θα μας λείψει πολύ.  Η κληρονομιά της θα συνεχίσει να μας εμπνέει όλους και η μνήμη της θα παραμείνει αγαπητό μέρος της κοινής μας ιστορίας.

Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας αυτή τη δύσκολη στιγμή.  Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά της, μαζί σας και όλους όσους γνώρισαν και αγάπησαν τη Λία.  Είθε να βρείτε παρηγοριά στις πολλές υπέροχες αναμνήσεις και στον διαρκή αντίκτυπο που είχε στο άθλημα και την κοινότητά μας.

Θερμά συλλυπητήρια

Jean-Christophe Rolland

Πρόεδρος”

Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πατρίκ Ρομπό ο οποίος την γνώριζε και συνεργαζόταν μαζί της για περισσότερα απο 30 χρόνια ο οποίος  καταλήγει στο μηνυμά του γράφοντας ελληνικά “Αντίο Λία και σε ευχαριστώ…”

Όμως και από ολόκληρη την Ελλάδα τα συλλυπητήρια μηνύματα έφτασαν μαζικά στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία για τον αδόκιτο χαμό της αγαπημένης μας Λίας. Ανάμεσα τους ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών , ο ΝΑΟ Κέρκυρας, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο Σύλλογος Ελλήνων Προπονητών Κωπηλασίας , ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς  όπως βέβαια και ο σύλλογος που αγάπησε ιδιαίτερα ο ΝΑΟ Σαλαμίνας ενώ απο τους πρώτους που απέστειλαν σύλλυπητήρια επιστολή ήταν και ο ΠΣΥΑΣ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων που αποτέλεσε ιδιαίτερα ενεργό συνδικαλιστικό μέλος του.