Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Επανεξελέγη πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ο Ζαν Κριστόφ Ρολάν

 
To τακτικό συνέδριο της Παγκόσμιας Κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε εικονικά στις 6 Νοεμβρίου 2021. Εκπρόσωποι από 62 ομοσπονδίες μέλη το παρακολούθησαν διαδικτυακά, με το 33% των εκπροσώπων γυναίκες σε ένα ακόμη βήμα μπροστά για την ισότητα των φύλων στην διακυβέρνηση. Η ψηφοφορία έγινε με το γνωστό ηλεκτρονικό πρόγραμμα ψηφοφορίας της Lumi.
O Jean Crhistophe Rolland επανεξελέγη για Τρίτη θητεία στην θέση του Προέδρου. Η Tricia Smith επανεξελέγη ως Αντιπρόεδρος για Τρίτη θητεία επίσης και ο Gerritjan Eggenkamp επανεξελέγη ως Ταμίας. Η θητεία όλων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Εκλογές έγιναν επίσης για τρία μέλη του Συμβουλίου που είναι και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επανεξελέγησαν έως τις 31/12/25 και τα τρία μέλη της ήτοι ο Patrick Rombaut πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, η Rosie Mayglothling Πρόεδρος της επιτροπής Αγωνιστικής Κωπηλασίας και η Eva Szanto πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων. Αυτοί οι τρεις μαζί με την Frida Svensson πρόεδρο της επιτροπής Αθλητών και τον εκτελεστικό δ/ντή είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Έγιναν τρεις εκλογές προέδρων για την επιτροπή Παράκτιας Κωπηλασίας όπου εξελέγη η Gwin Batten, για την Επιτροπή Ισότητας Φύλων & διαφορετικότητας για την οποία εξελέγη η Jacomine Ravensbergen και τέλος για την επιτροπή Κλειστής Κωπηλασίας με εκλογή του Filip Ljubicic.
H Παγκόσμια Κωπηλασία ανακοίνωσε το Στρατηγικό της πλάνο για την ανάθεση αγώνων με σκοπό οι αναθέσεις να γίνουν στο Τακτικό Συνέδριο του 2022 στις 26 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία. Το πλάνο αυτό αναπτύχθηκε για να αναγνωρίζει τις σημαντικές κυβερνητικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις για τον άθλημα της κωπηλασίας και προσφέροντας τους μια ευκαιρία για μία πιο στρατηγική προσέγγιση για την διοργάνωση διεθνών αγώνων. Οι «ανοικτοί» αγώνες για υποψηφίους αναφέρονται πιο κάτω.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι η απονομή των βραβείων της Παγκ .Κωπηλασίας θα γίνει διαδικτυακά στις 29 Ιανουαρίου και το Παγκόσμιο Προπονητικό συνέδριο θα γίνει από τις 29/1 έως την 1η Φεβ.,2022 ξεκινώντας στις 13:00 της 29/1/22.
Ήταν επίσης το τελευταίο συνέδριο που ο επι μακρόν μέλος του Συμβουλίου Ryszard Stadniuk παρακολούθησε ως Ηπειρωτικός αντιπρόσωπος της Ευρώπης και ο Lee Spear Ως Ηπειρωτικός Αντιπρόσωπος της Ωκεανίας. Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Vincent Gaillard ήταν παρών και ανακοινώθηκε ότι από 1/1/22 θα αντικαταστήσει τον για πολλά χρόνια εκτελεστικό δ/ντή Matt Smith o οποίος αποχωρεί. Ο πρόεδρος εξύμνησε τον Σμιθ και παρουσιάστηκαν μερικά βίντεο ως αναγνώριση της τεράστιας αφοσίωσης και δέσμευσης του στο άθλημα αλλά και των εξαιρετικών επιτευγμάτων του στην διάρκεια των 26 χρόνων σε αυτή την θέση.
Στα διάφορα θέματα, ανακοινώθηκε ότι το Συμβούλιο της ΠΚ ψήφισε υπερ της πρότασης του «Λ. Αντζελες 2028» για μετακίνηση του κωπηλατικού στίβου στο Long Beach Marine Stadium, στίβο των ΟΑ του 1932 όπου θα συνεχίσει τώρα τις εργασίες μαζί με την Πόλη του Long Beach για τα επόμενα βήματα.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΠΚ 2022
• Παγκόσμια Πρωταθλήματα > 2025 & 2026
• 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο 2024
• 1ο, 2ο, 3ο Παγκόσμιο κύπελλο 2025 & 2026
• Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -19 ΓΙΑ ΤΟ 2025 ΚΑΙ 2026
• Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -23 για το 2025 & 2026
• *Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Sprint 2024 και 2025
• *Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας 2024 και 2025
• Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας 2025
*είναι δυνατόν να γίνουν συνδυαστικά.