Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας στην Ιαπωνία. Μεγάλη ταλαιπωρία και περιορισμοί τις πρώτες μέρες

 

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία καθυστερήσεις , ελέγχους και τρεις πτήσεις η Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας έφτασε στον πρώτο προορισμό της στην Λίμνη Κατσούρα περίπου 300 χλμ δυτικά του Τόκιο και σε υψόμετρο περίπου 1200μ. όπου θα πραγματοποιήσει για τις επόμενες δυο εβδομάδες το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ), Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (δίκωπος) μπήκαν ήδη στις βάρκες που τους περίμεναν υπό τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών τεχνικών Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γίωργου Φώτου και ξεκίνησαν τις προπονήσεις όπου θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές πριν πάρουν το δρόμο για το Ολυμπιακό Χωριό όπου θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για την έναρξη των Αγώνων.

Οι δυσκολίες ωστόσο δεν τελείωσαν με την άφιξη τους στο μέρος της προετοιμασίας τους αφού τα πρωτόκολλα θα παραμείνουν πολύ αυστηρά λόγω του κορονοιού και κατά την παραμονή τους. Οι μετακινήσεις απαγορεύονται ακόμα και για μια επίσκεψη σε ένα μινι μάρκετ για την προμήθεια κάποιων αναλώσιμων αγαθών ενώ ακόμα και το φαγητό τους έρχεται κατόπιν παραγγελίας στα δωμάτια τους. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να συνηθίσουν την τοπική κουζίνα , τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την αφόρητη υγρασία , συνθήκες άλλωστε που θα συναντήσουν και στο Τόκιο.

Παρόλα αυτά η ψυχολογία είναι ανεβασμένη, το ηθικό ακμαίο και η προσμονή μεγάλη για την συμμετοχή στην σπουδαία γιορτή του αθλητισμού που περίμεναν όλοι εδώ και πέντε χρόνια.