Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ23: Δυο τελικοί για τα γαλανόλευκα κουπιά στη Βουλγαρία

 

Οι δυο πρώτοι τελικοί για τα γαλανόλευκα πληρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας είναι γεγονός.

Στις 6 κορυφαίες ομάδες του κόσμου στη δίκωπο άνευ πέρασαν οι Ζήσης Μπουκουβάλας και Δημήτρης Στασινός (ΦΩΤΟ) κατακτώντας την 2η θέση  στον ημιτελικό του αγωνίσματος σε χρόνο 6:50.69 κερδίζοντας μάλιστα πάνω στο τερματισμό τη βάρκα της Βουλγαρίας που πήρε τη 3η θέση σε 6:50.86 κι ενώ σε όλη την κούρσα βρισκόταν μπροστά από την ελληνική. O μεγάλος τελικός για το ελληνικό πλήρωμα έχει προγραμματιστεί για τις 10:46 το Σάββατο.

Και η δεύτερη πρόκριση για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από μια δεύτερη θέση που κατέκτησαν στο διπλό σκιφ των κοριτσιών οι Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλου . Μια πρόκριση που ήρθε από την κούρσα του ρεπεσάζ και που μόνο οι δυο πρώτες θέσεις οδηγούσαν στον τελικό της Κυριακής.

Οι σημερινοί επαναληπτικοί επιφύλασσαν κι άλλες επιτυχίες για τα ελληνικά κουπιά. Πιο συγκεκριμένα η Ευαγγελία Φράγκου πήρε την 1η θέση στον επαναληπτικό του σκιφ κοριτσιών με 7:53.20 και πέρασε στον ημιτελικό.

Και η τετράκωπος άνευ με τους   Δημήτρη Ζωγράφο-Παύλο Φαΐτα-Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Λεωνίδα Τζουμέζη προκρίθηκε στον ημιτελικό τερματίζοντας 2η στον επαναληπτικό με 6:14.12.

Θέση στα ημιτελικά έκλεισε και το διπλό σκιφ των αγοριών με τους Νίκο Χωλόπουλο-Δημήτρη Παπάζογλου να τερματίζουν 3οιστον επαναληπτικό με χρόνο 6:30.96 και να μπαίνουν στη καλύτερη 12άδα.    

Το πρόγραμμα του Σαββάτου άλλαξε λόγω της μετεωρολογικής πρόγνωσης και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 08:29.

Αναλυτικά οι ώρες που θα αγωνιστούν τα ελληνικά πληρώματα:

10:46 Τελικός  της δικώπου άνευ των ανδρών με τους  Στασινό-Μπουκουβάλα

11:56 Ημιτελικός του σκιφ ελ βαρών με τον Στράτο Τριανταφύλλου

12:31 Ημιτελικός της τετρακώπου άνευ με τους Δημήτρη Ζωγράφο-Παύλο Φαΐτα-Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Λεωνίδα Τζουμέζη

12:38 Ημιτελικός του διπλού σκιφ ελ βαρών με τις Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου

13:41 Ημιτελικός του σκιφ με την Ευαγγελία Φράγκου