Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Δύο ακόμα τελικοί για τα ελληνικά κουπιά στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του Βαρέζε. Τη Παρασκευή o πρώτος ελληνικός τελικός

 

Την παρουσία τους σε δύο ακόμη τελικούς εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα στο διπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνεχίζεται στο Βαρέζε της Ιταλία και μάλιστα ένας τελικός για κάθε κατηγορία. Έτσι πλέον τα γαλανόλευκα κουπιά έχουν κλείσει εισιτήρια για τρείς τελικούς το σαββατοκύριακο και υπάρχουν προσδοκίες για ακόμα περισσότερα τις επόμενες μέρες.  

Στην κατηγορία Κ23 η Ευαγγελία Αναστασιάδου που είχε εντυπωσιάσει στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με το παγκόσμιο ρεκόρ πήρε με άνεση τη 1η θέση στον ημιτελικό με χρόνο 7:32.91 και σφράγισε τη παρουσία της στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη στον τελικό  της δικώπου , για την ίδια κατηγορία έχουν προκριθεί οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου.

Η πρώτη πρόκριση στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων ήρθε και πάλι από γυναικείο πλήρωμα και συγκεκριμένα πάλι στο αγώνισμα της δικώπου όπου οι Ιωάννα Ασβεστά-Ελβίρα Αργυράκη (φωτο) πήραν τη 1η θέση στον προκριματικό με χρόνο  7:21.53 και μαζί την απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Πολύ κοντά στον τελικό έφτασε η δίκωπος των Κ23 όπου οι Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλας πήραν την 4η θέση με 6:33.61 και θα αγωνιστεί αύριο στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Σήμερα επίσης στην κατηγορία των Νεανίδων την 4η θέση στον προκριματικό του τετραπλού των Νεανίδων πήραν και οι Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου με χρόνο 6:57.13 και θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία στον επαναληπτικό.

Την ίδια θέση , την 4η , πήραν και οι Νεάνιδες της τετρακώπου με χρόνο 7:02.08 και θα αγωνιστούν επίσης στον επαναληπτικό. Την βάρκα στελεχώνουν οι  Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη.

Τέλος την 2η θέση στον τελικό Γ του διπλού σκιφ Κ23 με 6:32.07 κατέκτησαν οι Παύλος Φαΐτας-Στεφανος Καπάκογλου και κατετάγησαν 14οι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρεζε Συγχαρητήρια και στους δυο και στους προπονητές τους.

Την Παρασκευή ο πρώτος ελληνικός τελικός 

Το πρωί της Παρασκευής στις 10:10 η τετράκωπος των Νεανίδων θα πάρει μέρος στον επαναληπτικό με στόχο τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο τελικό . Στις 10:25 το τετραπλό των νεανίδων θα αγωνιστεί στον δικό του επαναληπτικό με στόχο μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά. Στις 10:50 οι Λεωνίδας Κοπίδης-Παναγιώτης Μακρυγιάννης θα αγωνιστούν στον προημιτελικό του διπλού Εφήβων και θα κυνηγήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που δίνουν πρόκριση στα ημιτελικά.

Στις 11:25 ξεκινούν οι κούρσες για την Κ23 με την Δήμητρα-Ελένη Κοντού να παίρνει μέρος στον ημιτελικό του σκιφ με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Στις 13:15 έρχεται ο πρώτος μεγάλος τελικός για τα ελληνικά κουπιά  σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 του Βαρέζε με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου να διεκδικούν στη δίκωπο άνευ μια θέση στο βάθρο. Τέλος στις 14:27 οι Δημήτρης και Ζήσης Μπουκουβάλας θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό της δικώπου άνευ Κ23.