Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Κορίτσια από χρυσάφι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου και με νέο ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κ23 στο Βαρέζε

 

Η ελληνική κωπηλασία πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στο διπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Βαρέζε της Ιταλίας. Ένα χρυσό μετάλλιο με άρωμα γυναίκας αφού το κατέκτησαν στο τελικό της δικώπου κάτω των 23 ετών η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου.

Το πλήρωμα που έχει «ζωή» μόλις ένα μήνα ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην πρωτοπορία την οποία κράτησε ως τον τερματισμό για να σημειώσει τελικό χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και συγκεκριμένα την Χριστίνα Μπούρμπου που είναι και στο νέο ρεκόρ και την Μαρία Κυρίδου. Στη 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην λίμνη της Ιταλίας προς τιμήν ενός πολλά υποσχόμενου πληρώματος , της 5ης Ολυμπιονίκη πρωταθλήτριας του ΝΟΘ  Χριστίνας Μπούρμπου που παρότι σπουδάζει στις ΗΠΑ κατάφερε να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και να κατακτά νέες κορυφές και της Ευαγγελίας Φράγκου ενός ταλαντούχου κοριτσιού από τα Γιαννιτσά που πέρυσι σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της κατακτώντας χρυσά μετάλλια με τις συναθλήτριες της σε όσες διοργανώσεις πήρε μέρος.  

Πανευτυχή τα δυο κορίτσια μίλησαν για αυτή τους την επιτυχία και δήλωσαν έτοιμες για ακόμα περισσότερες στο αμέσως προσεχές μέλλον αφού θα αγωνιστούν και στα δυο Ευρωπαϊκά που έρχονται Ανδρών-Γυναικών και Κ23. Τις δηλώσεις τους μπορείτε να τις ακούσετε ΕΔΩ.

 Πολύ καλή παρουσία  στον μικρό τελικό της δικώπου των ανδρών Κ23 για τους Ζήση και Δημητρη Μπουκουβάλα που πήραν την 1η θέση και κατετάγησαν 7οι στη γενική με χρόνο 6:23.36.

Λίγο νωρίτερα η ελληνική ομάδα σφράγισε τον 4ο τελικό της στη διοργάνωση χάρις

τη Δήμητρα Ελενη Κοντού που πήρε την 3η θέση στον ημιτελικό του σκιφ Κ23 με χρόνο 7:36.28 και πέρασε στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου στη κατηγορία της.

Στα αγωνίσματα των Εφήβων-Νεανίδων τη 2η θέση με χρόνο 6:45.51 κατέκτησε το τετραπλό των νεανίδων με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου στον επαναληπτικό και προκρίθηκε στον ημιτελικό και στα 12 κορυφαία πληρώματα

Την 4η θέση στον επαναληπτικό της τετρακωπου νεανίδων με χρόνο 6:58.49 κατέλαβαν οι Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη και θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό.

Την 4η θέση στον προημιτελικό του διπλού εφήβων κατέλαβαν και οι Λεωνιδας Κοπιδης-Παναγιωτης Μακρυγιάννης  με χρόνο 6:34.80 και θα αγωνιστούν για την πρόκριση στον τελικό Γ του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ Κ23 ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7 ΣΤΙΣ 13:05 ΜΕΣΩ ΦΡΑΝΓΚΦΟΥΡΤΗΣ                      

     Πλούσιο το πρόγραμμα του Σαββάτου  

Πέντε ημιτελικούς στη κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων καθώς και δυο μεγάλους κι ένα μικρό τελικό στη κατηγορία Κ23 περιλαμβάνει για τα ελληνικά κουπιά η αυριανή (30/7) και προτελευταία μέρα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο Βαρέζε. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΦΗΒΟΙ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ

10:35 Ημιτελικός Γ/Δ Διπλό σκιφ:Λ.Κοπίδης-Π.Μακρυγιάννης

10:55 Ημιτελικός Α/Β Δίκωπος : Β.Κωστούλας-Δ.Κούτρας

11:10 Ημιτελικός Α/Β Τετραπλό:  Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου

11:20 Ημιτελικός Α/Β Τετράκωπος: Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη

11:30 Ημιτελικός Α/Β: Διπλό σκιφ : Σ.Δαλίδου-Σ.Νάτσιουλα

12:05 Ημιτελικός Α/Β: Σκιφ: Κατερίνα Γκόγκου

ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ23

15:55 Τελικός Β Διπλό σκιφ ελ βαρών:Σ.Τριανταφύλλου-Σ.Συμεωνίδης

16:35 Τελικός Α Σκιφ Ελ Βαρών : Ευαγγελία Αναστασιάδου

19:17 Τελικός Α Σκιφ : Δήμητρα Ελένη Κοντού