Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ23 :Διπλός ελληνικός θρίαμβος στο Πλόβντιβ με ένα χρυσό ένα χάλκινο μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο ρεκόρ

 

Την κατάκτηση δύο μεταλλίων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες η Ελλάδα. Τα γαλανόλευκα κουπιά έκαναν και πάλι το καθήκον τους κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ενώ συμμετείχαν σε τέσσερις συνολικά μεγάλους τελικούς και τρεις τελικούς Β.

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών όπου η Ευαγγελία Αναστασιάδου, που είχε και πέρσι στο Βαρέζε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση (στο σκιφ Ελ βαρών) μαζί με την Μιλένα Κοντού πήραν τη νίκη στο μεγάλο τελικό πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ελληνικό πλήρωμα πήρε το προβάδισμα  από την εκκίνηση και το κράτησε ως το τέλος για να τερματιστεί στη 1η θέση σε 6:50.13 αφήνοντας στη 2η θέση την Πολωνία (6:52.72) και την Ιταλία στη 3η (7:02.91).

Λίγο αργότερα η Ευαγγελία Φράγκου(ΦΩΤΟ) ,που και αυτή στην περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο ( με την Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο) ,κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο σκιφ των γυναικών σε χρόνο 7:41.18 και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές συμμετοχές στην διοργάνωση.

Την 6η θέση στο μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ των γυναικων κατέκτησαν οι Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου που τερμάτησαν σε 7:18.13 ολοκληρώνοντας έτσι με απόλυτα θετικό πρόσημο την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Στο ξεκίνημα της σημερινής μέρας οι Νικος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν την 2η θέση στον τελικό Β του διπλού ανδρών με χρόνο 6:18.82 λογά εκατοστά πίσω από το πρώτο πλήρωμα του Βελγίου (6:18.27) καταλαμβάνοντας έτσι την 8η θέση στη γενική.

Την 4η θέση στον τελικό Β κατέκτησε η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους  Δημήτρη Ζωγράφο-Παύλο Φαΐτα-Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Λεωνίδα Τζουμέζη σημειώνοντας χρόνο 5:56.53 για να καταταγούν στην 10η στη γενική του αγωνίσματος τους.

Ο Στράτος Τριανταφύλλου τέλος κατέκτησε Την 6η θέση στον τελικό Β στο σκιφ Ελ βαρών με χρόνο 7:18.04 και κατετάγη 12ος στη γενική.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές τους καθώς και στα σωματεία που τους στηρίζουν .