Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Διπλός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων στο Μόναχο. Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο για την Ελλάδα

 

Δυο ακόμη μετάλλια και συμμετοχή σε πέντε μεγάλους τελικούς και δυο τελικούς Β πρόσθεσε η ελληνική κωπηλασία στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη της μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων , της τελευταίας ουσιαστικά μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης της χρονιάς, που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή στο Μόναχο.

Και τα δύο μετάλλια είχαν «άρωμα γυναίκας» αφού ήρθαν από τις Ευαγγελία Φράγκου και Στυλιανή Νάτσιουλα (ΦΩΤΟ) που κατέκτησαν πανηγυρικά το χρυσό στο διπλό σκιφ με χρόνο 7:25.96 αφήνοντας πολύ πίσω την 2η Σλοβενία (7:31.87) και την 3ηΛευκορωσία (7:35.08). και τις Ευαγγελία Βακοπούλου-Λεμονιά Μακρυγιαννη- Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου που κέρδισαν το χάλκινο στο τελικό της τετρακώπου άνευ των Νεανίδων με χρόνο 7;26.11 πίσω από την Ρουμανία (7:17.36) και την Ιταλία (7:19.80).

Τρίτο μετάλλιο σε 60 μέρες, τέταρτο φέτος για την Ευαγγελία Φράγκου

Μοναδικό επίτευγμα για την σχεδόν 19χρονη (γεννημένη στις 22/2/2003) Ευαγγελία Φράγκου του ΝΟ Γιαννιτσών που κατακτά το τρίτο της μετάλλιο μέσα σε δυο μήνες, 4o μέσα στο 2021, και 2ο χρυσό αφού ήταν χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων στο σκιφ στις 15 Αυγούστου στη Βουλγαρία , κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ (μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου) στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών στις 5 Σεπτεμβρίου στην Κούζιτσα της Πολωνίας και σήμερα μαζί με την Στυλιανή Νάτσιουλα του ΝΟ Καστοριάς κατακτά την κορυφή στο  Ευρωπαϊκό στο διπλό σκιφ Νεανίδων. Το πρώτο της μετάλλιο φέτος ήρθε τον περασμένο Ιούλιο στο Παγκόσμιο κάτω των 23 στο Ρατσίτσε που πήρε τη 3η θέση μαζί με την Αγγελική Αραμπατζή στο διπλό.   

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στους σημερινούς τελικούς στο Μόναχο ο Ιάσωνας Εξάρχου κατέκτησε την 5η θέση στο  σκιφ Εφήβων σε 7:37,90. Αντίστοιχη θέση (5η) και για τη Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλλη που έδωσε μεγάλη μάχη ως το τερματισμό για να ανέβει στο βάθρο ενώ 5ο ήταν και το διπλο σκιφ Εφήβων με τους Στράτο Τριαντάφυλλου και Ανδρεα Αθανασιαδη Καούδη που τερματίζοντας σε 6:58,04

Εξάλλου τη 2η θέση στον Τελικό Β και 8η στη γενική κατάταξη κατέλαβαν στη δίκωπο άνευ οι Χρήστος Μπουρνουτος- Κωνσταντινος Βελλιδης με χρόνο 7:31,14 ενώ τη 4η θέση στον Τελικό Β και 10η στη γενική κατέλαβε η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Π.Αδάμ-Γ.Παπαδοπουλο-Α.Καρετσο-Σ.Γεωργίου σε χρόνο 6:49,20.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα μας αλλά και στους προπονητές που για μια ακόμη φορά σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη κι έδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

 

Το πλήρωμα της τετρακώπου με το χάλκινο μετάλλιο στο Μόναχο