Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Έρχεται διαδικτυακά στις 29 Ιανουαρίου το Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητών Κωπηλασίας

 

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητών Κωπηλασίας  θα γίνει και πάλι εικονικά και απέχει λιγότερο από έναν μήνα.  Το συνέδριο ξεκινά στις 29 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Φεβρουαρίου 2022. Η μεγάλη διάρκεια του συνεδρίου επιτρέπει λιγότερες ώρες διδασκαλίας ημερησίως και θα συνδυαστεί με το προπονητικό συνέδριο των νέων. Το συνέδριο  δίνει την ευκαιρία να ακουστούν περισσότεροι από 20 ειδικοί της κωπηλασίας καθώς επίσης και την ευκαιρία να ακούσουμε το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή της Παγκόσμιας Κωπηλασίας, Vincent Gaillard. Ο κος Gaillard θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Jean-Christophe Rolland, ο οποίος θα  ενημερώσει για τα τεκτενόμενα στην Παγκόσμια Κωπηλασία.

Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται οι Ολυμπιονίκες Eric Murray και Fran Houghton. Από τη Νέα Ζηλανδία, ο Νεοζηλανδρός E. Murray θα μιλήσει για το πώς να διατηρήσετε ένα σωματικό και πνευματικό πλεονέκτημα για καλύτερη απόδοση. Ο E. Murray θα συμμετάσχει επίσης  στην ομιλία του Volker Nolte σε μια δεύτερη συνεδρία για την βιοκινητική και την κλειστή κωπηλασία.   Η Bρετανίδα F.Houghton δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο για τη γνώση που αντλήθηκε σε περισσότερα από 20 χρόνια κωπηλασίας σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες με πέντε διαφορετικούς προπονητές. Η ιστορία της εδώ: https://worldrowing.com/2021/10/14/where-are-they-now-a-visit-with-frances-houghton/

Ο σύμβουλος ανάπτυξης της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Osvaldo Borchi θα μιλήσει για την προπονητική απόδοση των αθλητών όταν οι ενεργειακές πηγές εξαντλούνται. Ο Borchi θα επικεντρωθεί στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών της Ουρουγουάης που τερμάτισε έκτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Το αντικείμενο της παράκτιας κωπηλασίας εμπλουτίζεται με θέματα όπως το πώς να προετοιμάσετε την ομάδα σας για αγώνες beach sprint και αντοχής. Θα υπάρξει ανάλυση του τι συνέβη το 2021 στη στροφή 1, καθώς και παράκτια «τεχνογνωσία» από έναν Ισπανό ειδικό μαζί με έναν ειδικό στην επιβίβαση και αποβίβαση από το σκάφος στην παραλία από τους Ναυαγοσώστες του Νew Jersey. 

Το θέμα της μετάβασης από την κλασσική κωπηλασία στην παράκτια θα καλυφθεί από νέους κωπηλάτες με μεγάλο ενθουσιασμό.  Το θέμα επιστροφή στην προπόνηση μετά από μακρά απουσία λόγω Covid θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Juergen Steinacker.

Ο Διευθυντής Προπονητικής της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Gianni Postiglione, θα καλύψει το θέμα «μικροί αθλητές: πώς να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό». Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε από τους καλύτερους προπονητές των οποίων οι ομάδες κατέκτησαν μετάλλια το 2020, Michele Darvill CAN W8+ και Christine Gossé FRA.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://worldrowing.com/event/2022-world-rowing-virtual-coaches-conference

Εγγραφείτε εδώ: https://www.regattacentral.com/clubs/?org_id=8015