Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Στη 2η θέση Αναστασιάδου-Κοντού , 5ες Φράγκου-Νάτσιουλα

 

Πρεμιέρα σήμερα για δυο νέα πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που συνεχίζεται στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.  

Τη 2η θέση κατέλαβαν Ευαγγελία Αναστασιαδου και Μιλένα Κοντού (ΦΩΤΟ) στο προκριματικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών στο ντεμπούτο τους στο στη διοργάνωση. Το νεανικό δίδυμο, τόσο σε ηλικία όσο και στο χρόνο που κωπηλατεί μαζί, τερμάτισε σε 7:06.91 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό της Τρίτης (13:19) αφού μόνο το πρώτο πλήρωμα (οι ΗΠΑ με 6:57.60) έπαιρνε απευθείας τη πρόκριση για τα ημιτελικά.

Στον προκριματικό του διπλού σκιφ γυναικών πήραν μέρος οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα. Το επίσης πολύ νέο πλήρωμα πήρε την 5η θέση και τερμάτισε σε 7:19.08. Έτσι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενο στον επαναληπτικό την Τετάρτη (13:00 ώρα Ελλάδας).

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή της αυριανής ημέρας είναι αυτή της Ζωής Φίτσιου στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών γυναικών(11:54 ώρα Ελλάδας). Η Θεσσαλονικιά ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο μήνα στο Μόναχο θα διεκδικήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στη σειρά της που οδηγούν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα 12 κορυφαία πληρώματα.